Livia Trancă, avocat: În sistemul juridic, egalitatea de gen a ajuns la un nivel ridicat!

de | 05.03.2024 10:30 | Județean, Din ediția tipărită, Lifestyle

Este unul dintre cei mai apreciați avocați ai Argeșului, un specialist care a reușit să câștige respectul în domeniul său de activitate acționând cu empatie și dedicare, cu grijă față de interesele clienților și cu o permanentă conectare la provocările și schimbările sistemului juridic pe care îl slujește la nivelul Baroului Argeș.

Livia Trancă este dovada vie a faptului că anumite calități, specific mai mult reprezentantelor sexului frumos, pot fi adevărate avantaje atunci când îți propui să ai o carieră de succes, să birui într-o lume a bărbaților și să îți impui numele pe lista scurtă a celor mai respectate din domeniul tău de activitate.

Aceste calități specific femeilor constau în primul rând într-o inepuizabilă putere de muncă și în tenacitatea de a-și atinge obiectivele. Li se alătură pasiunea angajată în fiecare proiect, buna credință și dorința de fi de ajutor celor din jur, abilitățile de a comunica eficient și de a găsi soluții.
Înarmate cu aceste trăsături, femeile-specialist, așa cum este avocatul Livia Trancă, reușesc să devină un model de bună practică pentru toate tinerele care aspiră la asemenea domenii.

Livia Tranca foto interior - Livia Trancă, avocat: În sistemul juridic, egalitatea de gen a ajuns la un nivel ridicat!

▼Femeile se confruntă cu numeroase provocări pentru a reuși să atingă poziții profesionale și sociale de lider sau specialist recunoscut. Care au fost acestea în cazul dumneavoastră?

-Într-adevăr, în cadrul profesiei de avocat întâmpini tot timpul provocări. Cele mai multe sunt legate de o bună pregătire pe care trebuie să o ai în acest domeniu foarte dinamic, cu multe noutăți, schimbări și modificări de legislație cu care trebuie să fii la zi! De asemenea, o altă provocare constă în a fi un bun manager/administrator pentru clientul tău în rezolvarea problemelor legale pe care le are. Trebuie să fii foarte atent la nevoile lui, trebuie să ai răbdare să discuți cu acesta pentru că doar așa poți identifica cea mai bună soluție în rezolvarea problemelor sale!
Tot la acest capitol cred că se impune să adaug că este nevoie de multă muncă, adeseori de muncă în echipă, pentru un rezultat foarte bun!

▼Considerați că egalitatea de gen în domeniul dumneavoastră de activitate a ajuns la deplină maturitate sau mai sunt pași de făcut pentru a atinge acest deziderat? Dacă da, care sunt acești pași?

-Da, apreciez că în sistemul juridic egalitatea de gen a ajuns la un nivel ridicat! Apreciez că în acest domeniu de activitate nu se fac discriminări între colegi, iar, din această perspectivă, văd un câștig pentru domeniul juridic!

▼Care au fost cele mai mari avantaje generate de faptul că sunteți femeie?

-Nu le-aș defini ca avantaje în raportul femei-bărbați, ci mai degrabă ca pe mici diferențe: o putere mai mare de organizare la locul de muncă, o mai mare putere de comunicare și abilități de a observa anumite probleme și, poate, uneori, o predispoziție a femeilor de a renunța la timpul lor în favoarea familiei, pentru a fi împreună cu copiii, cu soțul sau partenerul de viață, pentru a fi împreună cu părinții! Consider că femeia este mult mai dispusă în această direcție!

▼Ce ați face diferit în viața dumneavoastră profesională, dacă ați avea oportunitatea de a lua-o de la capăt?

-În domeniul meu de activitate și anume avocatura, nu aș schimba nimic! Apreciez că totul a decurs și decurge conform așteptărilor mele și mă bucur foarte mult că în această profesie mi-am găsit împlinirea și am foarte multe satisfacții profesionale!

▼Femeile puternice sunt automotivate. Considerați acest enunț o realitate sau ați avut nevoie – de-a lungul experiențelor dumneavoastră – și de alte tipuri de support pentru a putea reuși?

-Da, femeile puternice sunt automotivate, dar au nevoie și de multă muncă pentru a realiza ceea ce și – au propus din punct de vedere profesional!

▼Ce reprezentantă a sexului frumos admirați și de ce?

-Admir din ce în ce mai mult pe Regina Rania a Iordaniei, pentru felul în care a înțeles să promoveze femeia în lumea musulmană, să treacă peste toate constrângerile într-o societate în care femeia nu are o libertate foarte mare, într-o lume în care reprezentantele sexului frumos nu au drepturi și libertăți pe care le-ar avea într-un sistem democratic! O admir, de asemenea, pe Regina Rania pentru modul în care a înțeles să se implice, să sprijine drepturile copiilor în școlile din lumea arabă și în cadrul UNICEF! și nu în ultimul rând o admir pentru eleganța, rafinamentul și simplitatea de care dă dovadă, într-o societate în care putea să promoveze doar opulența și bogăția Casei Regale a Iordaniei!

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Livia Trancă, avocat Baroul Argeș „Nu mă văd făcând altceva decât avocatura, iar ceea ce visam în adolescență este exact ceea ce fac acum!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Livia Trancă

Ultimele articole