anchetaonline.ro

Livia Trancă: În meseria noastră, nu putem afirma niciodată că suntem perfect pregătiți!

de | 30.01.2023 14:01 | Știri, După subiect, Lifestyle, Pitești

Avocat respectat și bine ancorat în realitățile justiției contemporane, din dorința de a asigura permanent clienților săi o reprezentare corectă, puternică și eficientă, Livia Trancă s-a afirmat la nivelul Baroului Argeș prin seriozitate, perseverență și deschidere către oameni.

Dincolo de specializările și supraspecializările profesionale, succesul domniei-sale într-o breaslă puternic concurențială și ascensiunea într-o zonă în care numele mari și celebre au marcat ani întregi linia întâi a apărării argeșene s-au bazat pe determinarea autentică de a ajuta, pe capacitatea domniei-sale de a trata fiecare caz, fiecare client, fiecare proces cu atenție, cu meticulozitate, cu energie pozitivă și cu orientare către rezultate.

  • Consideră cu tărie că generația din care face parte a avut șansa unui context mult mai avantajos decât predecesorii din breaslă, un context influențat de șansele ridicate de perfecționare, de accesul la documentări de specialitate, atât prin creșterea resurselor cărturești, cât și prin explozia de materiale, opinii și informații din mediul online. Au contribuit mult la ascensiunea acestei generații, explică Livia Trancă, și mijloacele de comunicare moderne, care presupun economii uriașe în materie de timp și acces rapid la informații și la clienți.

Raportat la această perspectivă, îi vede cu optimism și cu ochi buni pe tinerii care se alătură Baroului, pe care îi descrie ca fiind foarte bine pregătiți profesional.

Este important de înțeles însă că, în meseria noastră, nu putem afirma niciodată că suntem perfect pregătiți, din cauza schimbărilor legislative frecvente, a modificărilor cu care noi trebuie să fim la curent, a informațiilor despre practica judiciară a instanțelor de judecată aflată într-o permanentă dinamică și, desigur, a informațiilor noi din literatura de specialitate. Personal, am o impresie bună despre colegii noștri, Baroul Argeș fiind format dintr-un colectiv unit și bine pregătit profesional.”, declară domnia-sa.

Nu consideră că breasla se confruntă cu probleme în ceea ce îi privește pe specialiștii așteptați, cu atât mai mult, cu cât avocații formați în România rămân în mare parte să profeseze acasă, din cauza condițiilor radical diferite de acces în barourile  din alte țări ale lumii.

Acest tonus pozitiv, dublat de aplecarea către perfecționare continuă și grija față de clienți definesc stilul și performanțele Liviei Tancă, în calitate de apărător. Nu face acte de bravură din nicio izbândă, dar apreciază că fiecare an petrecut în această profesie i-a permis să evolueze ca om și să obțină rezultate profesionale prin cauzele câștigate  în instanță, definindu-și adevărata bucurie prin apartanența la un ”corp de elită”, așa îi cum descrie domnia-sa pe avocații din Baroul Argeș.

Începe anul 2023 cu gânduri foarte bune: ”În primul rând, pentru că am scăpat de restricțiile impuse de pandemie care au fost foarte stresante. În al doilea rând, am planuri noi pentru profesia de avocat. Doresc să am cât mai multe cazuri pe care să le rezolv favorabil și, în paralel cu practica la nivelul instanțelor, să îi susțin pe colegii care participă la programul «Fii avocat în școala ta!», un proiect menit să ducă educația juridică în unitățile de învățământ!”

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristiana Surdu: Educaţia este o prioritate, o pârghie-cheie pentru implementarea principiilor profesionale şi a unei strategii durabile

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: