Liviu Bosnea, cu Frăția Ceaunelor, a gătit pentru cei 13.000 de invitați la nunta lui Simion de la AUR!

de | 29.08.2022 21:00 | Știri, Eveniment, Național

Nunta la care au fost invitați toți românii, cu condiția să se înscrie din timp și să poarte ie, a avut loc în acest weekend. Liderul AUR, George Simion, și-a unit destinele cu Ilinca, în județul Vâlcea, pe o pajiște din comuna Măciuca alături de circa 13.000 de oameni, ceea ce a însemnat cantități considerabile de mâncare și băutură puse la dispoziția invitaților. Cu acest capitol – probabil cel mai dificil de gestionat din tot evenimentul – a fost însărcinat un argeșean, Liviu Bosnea, cel care a fondat și coordonează asociația Frăția Ceaunelor.

nunta simion2 - Liviu Bosnea, cu Frăția Ceaunelor, a gătit pentru cei 13.000 de invitați la nunta lui Simion de la AUR!

Desfășurarea de trupe a fost una fără egal. Au fost întinse trei linii de câte 150 de metri fiecare pe care s-au amplasat ceaune, grătare și rotisoare. Tone de legume, carne și apă au fost aduse pentru a pregăti bucatele ce au fost puse pe masa oaspeților.

fratia ceaunelor - Liviu Bosnea, cu Frăția Ceaunelor, a gătit pentru cei 13.000 de invitați la nunta lui Simion de la AUR! fratia ceaunelor tocana

S-au făcut 45.000 de sarmale în tuciuri și, cel puțin în primă fază, o tonă de tocană de vânat, gătită ore bune într-un ceaun uriaș, care a adus faima Frăției Ceaunelor. Pe lângă aceste preparate, invitații au mai putut gusta cârnați, mici, legume la grătar, mămăliguță și carne la proțap.

După cum a declarat Liviu Bosnea, la nunta lui George Simion, care i-a ales special ca să se ocupe de meniuri, au stabilit un nou record, fiind cea mai mare provocare, pentru care a pus la bătaie aproape tot arsenalul de echipamente și oameni, lăsând totuși funcționale și terasele pe care le coordonează în țară, dintre care una la Pitești și una la malul mării.

Frăția Ceaunelor a fost fondată în 2016, de Ziua Națională, când, la Alba Iulia, au gătit 17.000 de porții de fasole cu ciolan, în cel mai mare ceaun din România, cu o capacitate de 2 tone. Asociația lui Liviu Bosnea reunește peste 80 de bucătari din toată România și realizează, frecvent, acte de caritate. În iarnă, au gătit la Suceava, pentru miile de refugiați din Ucraina, iar la Pitești, în fiecare sezon rece, asigură mese calde pentru oamenii străzii.


Jurnalistul argeșean Robert Turcescu, printre invitații de seamă ai lui Simion

robert turcescu la nunta lui George Simion e1661793771905 - Liviu Bosnea, cu Frăția Ceaunelor, a gătit pentru cei 13.000 de invitați la nunta lui Simion de la AUR!

Deși multe persoane din lumea publică au spus pas invitației adresate de liderul AUR, jurnalistul argeșean Robert Turcescu a fost unul dintre petrecăreții evenimentului din weekend. Îmbrăcat în cămașă populară, alături de soția sa, care a abordat o ținută ce a reinterpretat motivele portului tradițional, a fost la cununia civilă și la cea religioasă. Alături de acesta, l-am putut vedea atât pe Dan Diaconescu, unul dintre martorii de la cununie ai lui George Simion, cât și pe Victor Ciutacu.

robert turcescu la nunta lui simion - Liviu Bosnea, cu Frăția Ceaunelor, a gătit pentru cei 13.000 de invitați la nunta lui Simion de la AUR!


Cobzarul de la Călinești, la nunta lui Simion

Votul subțire cu circ ieftin se ține! – George Simion știe foarte bine acest lucru, așa că a făcut din nunta sa un moment electoral la care a achiesat o grămadă de televiziuni, unele dintre ele umede de emoție că pot transmite de la Măciuca un așa eveniment. S-a cântat, s-a băut, s-a leșinat, s-a… de toate. La nuntă a fost prezent și celebrul cobzar care predă la Căminul Cultural Călinești, Constantin Gaciu, și taraful de la Iancu Jianu. Sunt bine, sunt sănătoși, nu s-a intoxicat nimeni cu brânză.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: George Simion | Pitești

Ultimele articole