Și-a luat și banii înapoi! Mipet Meditest a renunțat la cele 13 cabinete din Policlinica 1 Mai

de | 07.02.2023 19:19 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

În 2005, Mipet Meditest SRL a intrat pe piața serviciilor medicale din Argeș, instalându-se în primă fază la Centrul de Diagnostic și Tratament, unde a schimbat fața multor spații și a adus și laboratoare acreditate RENAR. Apoi s-a extins și în Policlinica 1 Mai. Coordonată de Dragoș Cândea, afacerea părea una înfloritoare, până când, în 2007, managerul de atunci al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, Valeriu Acatrinei, a reziliat contractul cu acest furnizor și nu a mai decontat serviciile prestate către pacienți. Blocajul a fost pe toate părțile, pentru că nici medicii de familie nu mai îndrăzneau să scrie bilete de trimitere către Mipet. Atunci a început declinul, precum și un șir lung de procese împotriva CAS Argeș, pe care Dragoș Cândea le-a câștigat și a avut de recuperat circa 30 miliarde lei vechi de la stat. Cu toate că a avut câștig de cauză și a recuperat atât daune, cât și penalități, nu și-a achitat întreaga valoare a contractului de vânzare – cumpărare încheiat cu Consiliul Județean Argeș pentru cabinetele medicale din incinta Policlinicii 1 Mai, așa că anul trecut, în vară, a renunțat la contract, iar spațiile au revenit în administrarea CJ-ului.

După 4 rate restante, s-a încheiat contractul

Este vorba de 13 cabinete medicale și dependințe, împreună cu cota parte din spațiile comune situate în incinta imobilului Policlinica 2 Pitești, pentru care Mipet Meditest avea de achitat, conform contractului de vânzare-cumpărare încheiat în iulie 2015, suma totală de 131.109,67 euro, la care se adăuga și dobânda anuală, plătibili în rate lunare eșalonate pe termen de 180 de luni. În martie 2022, a solicitat încetarea contractului de vânzare-cumpărare, iar la 25 aprilie 2022, Centrul Medical Mipet Meditest SRL figura deja cu 4 rate consecutive neachitate, așa că s-a convenit rezoluțiunea contractului. În baza acestuia, cumpărătorul a fost „eliberat” de obligația de plată a restului sumei și chiar și-a recuperat banii achitați anterior fără dobânda aferentă. CJ Argeș i-a restituit cei 76.211 euro și a redevenit proprietar pe cele 13 cabinete, plus spații și dependințe.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: