După 1 martie, încep lucrările la canalizarea de 40 km de la Costeşti

de | 16.02.2024 08:52 | Costești, Administrație, Din ediția tipărită

Primarul Ion Baicea anunţă demararea unui proiect de 14,5 milioane euro:

Se fac pregătiri intense pentru demararea amplului proiect de extindere şi reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din Costeşti, proiect derulat în parteneriat de administraţia locală a oraşului şi societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti. Primarul Ion Baicea monitorizează atent derularea acestui proiect important pentru locuitorii oraşului, asigurându-se că organizarea de şantier se derulează conform calendarului. De altfel, materialele necesare lucrărilor au fost deja aduse la Costeşti de către constructor, fiind depozitate în curtea şcolii din cartierul Zorile.

Baicea Costesti proiect

Potrivit primarului Ion Baicea, pentru contractul de lucrări CL9 „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Costești (nr. 222/14.09.2023)” a fost emis ordinul de începere a lucrărilor cu data de 12.12.2023. În cadrul acestui proiect, se vor efectua următoarele lucrări:

  • canalizare pe 69 de străzi, însumând 40.32 km în orașul Costești – cartierul Zorile, cartierul Telești, satul Podul Broșteni, satul Broșteni și satul Lăceni;
  • extindere conducte de aducțiune apă potabilă – 3,5 km;
  • reabilitare rețea distribuție apă potabilă – 1,8 km;
  • extindere rețea distribuție apă potabilă – 3,4 km;
  • 19 stații de pompare apă uzată;
  • două stații noi de apă potabilă;
  • modernizarea Stației de pompare apă existentă.

După data de 1 martie 2024, reprezentanții primăriei orașului Costești și ai SC Apă Canal 2000 SA vor preda amplasamentul fiecărei străzi constructorului, pentru a începe lucrările de execuție. Valoarea proiectului este de 14.485.916 euro, din fonduri europene.” – a precizat primarul orașului Costești,ing. Ion Baicea. 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

TOPOLOVENI – drumul de la un orăşel prăfuit de provincie la o localitate modernă este pavat cu fonduri europene

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti