(Video) Lucrările la Palatul Administrativ Argeș se apropie de final

de | 11.12.2023 15:20 | Administrație, Pitești

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, împreună cu administratorul public al județului, Cristian Puiu, și directorii din cadrul instituției, au efectuat astăzi, 11 decembrie o vizită pe șantierul de la Palatul Administrativ.

CJ Argeș Palatul Admistrativ
A fost ultima vizită la clădirea Palatului Administrativ în care își au sediul Consiliul Județean Argeș, Instituția Prefectului, precum și alte instituții din județ, înainte de reluarea activității.
Procesul amplu de modernizare și eficientizare energetică derulat în cadrul unui proiect european accesat de Consiliul Județean Argeș prin Programul Operaţional 2014-2020, se apropie de final. Până la acest moment a fost adus mobilierul care urmează să fie montat și se efectuează ultimele finisaje.
Din informațiile transmise de CJ Argeș mai aflăm că în curtea clădirii a fost amenajat și un bazin pentru apă care poate asigura necesarul pentru o anumită perioadă în cazuri excepționale.
CJ Argeș Palatul Admistrativ Minzina

Ne apropiem de finalizarea lucrării la Palatul Administrativ Argeș. Că le place unora sau nu, este o clădire reprezentativă a județului Argeș. Pentru prima dată de la darea ei în folosință, în perioada 1960-1970, clădirea a fost reabilitată în totalitate pe un proiect european destinat exclusiv clădirilor administrative publice. Este o ultimă vizită și urmează ca, la începutul anului 2024, să ne mutăm practic în casă nouă. Suntem foarte mulțumiți de ceea ce s-a întâmplat până acum, constructorul a dat dovadă de maximă seriozitate, deși a fost strâns de anumite termene, pentru că eram obligați ca proiectul să se finalizeze anul acesta. Contribuția Consiliului Județean a fost una substanțială, dar suntem mândri de ceea ce am realizat. Ne dorim cât mai multe proiecte europene pentru că, dacă vrem să avem un viitor în acest județ, trebuie să ne axăm pe proiecte europene și guvernamentale. Județul Argeș deține un onorant loc fruntaș în ceea ce înseamnă proiectele derulate prin ADR Sud Muntenia. Vor mai fi și alte obiective care își vor avea finalitatea la începutul anului viitor.  Alături de dumneavoastră tot timpul! Ne ținem de promisiuni!”, a precizat președintele Consiliul Județean Argeș.

CJ Argeș Palatul Admistrativ Minzina
Mai aflăm că valoarea totală a proiectului este de 27.351.508,59 lei (cu TVA inclus), din care:
  • proiectare și asistență tehnică 595.894,88 lei (cu TVA inclus),;
  • execuție lucrări 26.755.613,71 lei (cu TVA inclus).
CJ Argeș Palatul Admistrativ Minzina
Palatul Administrativ are o suprafață de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m. Acesta a fost construit în anii 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc.
Clădirea este formată din subsol, parter, mezanin şi cinci etaje.

 

Foto/Video: CJ Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Austria anunță oficial că va permite României intrarea în Schengen cu aeroporturile

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ADR Sud Muntenia | Austria | Instituția Prefectului | Schengen