Lucrările pentru autostrada Sibiu-Pitești sunt la un pas de blocaj din cauza consilierilor locali!

de | 03.09.2022 11:56 | Știri, Eveniment, Județean

Lucrările la tronsonul cinci din autostrada Sibiu-Piteşti care au începute pe data de 1 septembrie 2021, riscă în prezent să fie blocate din cauza unor consilieri locali din comuna Merișani.

Conform adevărul.ro, în luna mai, Consiliului Local Merișani a emis o hotărâre cu scopul aprobării Planului Urbanistic Zonal pentru a da startul lucrărilor de excavare pe mai multe hectare în comuna Merișani, județul Argeș, pentru tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești.

De asemenea, la fața locului a fost prezent un jurist al Prefecturii Argeș, care a precizat că din punct de vedere procedural nu este respectată legea. Cauza era că la acea vreme, nu avea cine să semneze hotărârile de Consiliu Local adoptate deoarece nu fusese ales un președinte de ședință de Consiliu Local. Chiar cu acest avertisment, consilierii locali au fost nepăsători și au votat rapid hotărârea ilegală.

Numai că atunci când hotărârea a fost trimisă la Prefectură pentru avizul de legalitate nu a primit acel aviz și a fost atacată în instanță. Ulterior, prefectul Radu Perianu s-a întâlnit cu Marius Luigi Ionescu, primarul comunei Merișani, iar acesta a înțeles care este problema. Drept urmare, hotărârea nelegală a fost revocată într-o ședință de Consiliu Local convocată joi 1 septembrie și a fost dată o nouă hotărâre de Consiliu Local. Iar acum Primăria Merișani este în legalitate, procesul intentat de către Prefectură rămânând fără obiect. Nu ne doream să ajungem în pericol de blocaj”, informează Dragoș Predescu, directorul Cancelariei Prefecturii Argeș.

Astfel, lucrările la viitorul tronson cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești. ar fi fost blocate timp de mai multe luni.

Indiferent cât de antipatic voi fi pentru unii primari sau cât de mult mă vor critica, nu voi tolera nicio abatere de la lege. Nu voi permite să treacă prin mâna mea o hotărâre nelegală și să o las așa. Vreau să știe toți cei care fac parte din autoritatea locală, fie ea de municipiu, oraș sau comună, că nu o să risc ca oamenii din Prefectură sau ca eu, prefectul, să răspundem în fața legii pentru greșeli făcute de alții, unele cu știință, altele fără”, precizează prefectul Radu Perianu.

Contractul pentru începerea lucrărilor a fost semnat în mai 2020 la Pitești, iar începerea lor trebuia să fie pe 17 iunie 2021, însă din cauza unor proceduri birocratice au fost amânate pentru două luni și jumătate, până pe 1 septembrie 2021.

Tronsonul cinci ar trebui terminat până la finalul lunii septembrie 2025.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un grup infracțional 24 de inculpați din mai multe județe a fost prins de DIICOT! Prejudiciu de peste 6.000.000 lei!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Merișani | Radu Perianu

Ultimele articole