Un grup infracțional 24 de inculpați din mai multe județe a fost prins de DIICOT! Prejudiciu de peste 6.000.000 lei!

de | 03.09.2022 11:01 | Știri, Eveniment

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 24 de inculpați, 17 persoane fizice și 7 persoane juridice pentru spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, și înșelăciune. Acest grup infracțional a săvârșit în acest mod un număr de 1.454 acte materiale.

Un număr de 24 de inculpați din mai multe județe au organizat o grupare infracțională la începutul anului 2020 care acționa în București. Aceștia au acționat ca reprezentanți ai mai multor persoane juridice cu scopul spălării de bani și înșelăciunii în formă repetată. Astfel, pe numele persoanelor juridice, aceștia au vândut mai multe bunuri și mărfuri pentru care au emis bilete la ordin sau file cec, scadente la un termen de 40-60 de zile, dat fiind faptul că nu va exista disponibil în conturile bancare pentru decontarea acestora.
Astfel, acest grup se dădeau drept director vânzări, responsabil achiziții, etc. pentru a păcăli clienții să semneze cu ei contractul, ale cărui condiții nu aveau să le respecte.
Astfel, aceștia trimiteau în locul lor oameni săraci să joace aceste roluri, fiind controlați chiar de către inculpați.
În cauză, după manipularea clienților, aceștia au adus un prejudiciu de peste 6.000.000 lei.
Inculpații au cumpărau bunuri din toate categoriile (autovehicule, combustibili, utilaje, uleiuri, vopseluri și materiale de construcție, poliamidă, echipamente de protecție în construcții, cherestea, aparatură casnică de mică sau mare dimensiune, aparatură electronică și telefoane mobile, produse alimentare și produse congelate, ciocolată, gazon artificial etc) pe care le vindeau mai departe.
Procurorii DIICOT au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile, precum și asupra conturilor bancare ale inculpaților, în vederea recuperării prejudiciului produs în dauna a 69 de societăți, din care 59 s-au constituit ca parte civilă.

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Medicii sunt agresați de pacienți! „La noi s-a intrat în UPU cu toporul, am avut asistente tăiate”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT

Ultimele articole