Medicii sunt agresați de pacienți! „La noi s-a intrat în UPU cu toporul, am avut asistente tăiate”

de | 03.09.2022 09:58 | Știri, Eveniment

Din cauza cazurilor crescute în care pacienții sunt violenți cu medicii din spitale, cadrele medicale cer mai multă protecție în spitale din partea polițiștilor. Un material realizat de către jurnaliștii Carla Tănasie și Sorin Oțelea de la Digi24 informează că s-a întâmplat ca medicii să fie amenințați cu topoare, viol iar unii dintre ei, au chiar nevoie de spitalizare după ce au grijă de pacienți. Aceștia povestesc că un ultim caz asemănător a avut loc la o unitate medicală din Fetești, unde un pacient a fost violent fizic față de un medic deoarece nu funcționa serviciu de radiologie.

Mai mult de atât, poliția este rugată să acționeze pentru că agenții de pază nu fac față, de cele mai multe ori. Pe de altă parte, organele oficiale anunță că nu pot să ofere decât sancțiuni.

Agent de pază la Institutul „Marius Nasta”: Uitați, ochelarii sunt sparți, i-am spus cu frumosul…

Polițist: O să primească și o sancțiune pentru injurii și tulburarea liniștii publice.

Pe de altă parte, la Institutul „Marius Nasta”un pacient amenința asistentele în spital „Amenințări fizice și amenințări de viol” pe când ruda altui pacient refuza să plătească taxa de parcare și agresa un agent de pază. În același timp, în spital, un pacient amenință asistentele.

„Este vorba de amenințări fizice și amenințări de viol, sigur, ele nu s-au concretizat, dar este suficient ca personalul medical să nu se simtă în siguranță. Este vorba în general de personal de sex feminin, personal care rămâne noaptea să supravegheze pacienții. Cadrele medicale solicită un echipaj de poliție, care constată și pleacă. Medicii spun că se tem pentru viața lor și vor mai multă protecție.”, spune Dragoș Cosmin, șef secție pneumologie.

La Marius Nasta o asistentă a fost bătută până la inconștiență.

A fost lovită în cap cu telefonul, și loviturile au continuat și jos, și-a pierdut starea de conștiență. Vor să intre în față, vor să intre ca și cum ar sta la coadă la carne. Vine Salvarea și se pun în fața tărgilor, că ei au venit înaintea pacientului de pe targă. Empatia nu ne-am pierdut-o, dar există șansa să ne pierdem răbdarea.”, precizează Daniela Voinea, asistent-șef UPU la „Marius Nast.”

Ultimul caz de violență a cadrelor medicale a avut loc la Fetești, unde o doctorița avut nevoie de 10 zile de spitalizare

Am avut asistente tăiate în gardă, s-a intrat cu toporul, s-au rupt calculatoarele”

Este cazul să găsim o pârghie legală, astfel încât să fim și noi protejați. Noi, cadrele medicale, dar și pacienții, pentru că agresorul meu nu mi-a pus în pericol doar viața mea, a pus în pericol și viața pacienților internați la momentul respectiv în spital.”, spune Ioana Constandache

Noi am avut asistente tăiate în gardă, la noi în UPU s-a intrat cu toporul, la noi s-au rupt calculatoarele și s-au aruncat pe pereți pentru motive absurde, că „de ce nu mergem la etajul 5 să o vedem pe mama?”, informează Fiorela Mitoiu, medic-șef UPU Pantelimon.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Hairstilistul Ufuk Cirdi și vloggerița Cristina Almășan au devenit părinți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: UPU