Rareș Bogdan a anunțat plecarea lui Câciu, dacă nu se găsește resursa bugetară pentru majorarea pensiilor cu 16%!

de | 03.09.2022 09:05 | Știri

Rareș Bogdan a precizat că în cazul în care nu va fi găsită o sursă de mărire cu 16% a pensiilor, așa cum prevede legea, atunci Adrian Câciu, ministrul Finanțelor Adrian Câciu, „trebuie să plece acasă”, scrie Digi24.

 

PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altatdată cu 10%… Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas. Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl.Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare. Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu gasește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creșetre cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor”, a precizat Rareș Bogdan.

 

Astfel, Adrian Câciu, a asigurat, în cursul zilei de joi, după ședința de la guvern, că pensiile urmează să se majorează de anul următor, cu până la 5%. De asemenea, acesta a spus că nu șrie exact care va fi procentul, pentru că va fi o decizie ce se va lua în coaliție.

 

 

Sursa foto stiridecluj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Căsuțe în copaci – o nouă atracție pe Transfăgărășan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL

Ultimele articole