Ludovic Orban: ”33 de ani de la mineriada care a demolat bruma de democrație care se înfiripa în România”

de | 15.06.2023 14:49 | Știri, Pitești, Politic

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a transmis miercuri un mesaj prin care spune că au trecut 33 de ani de la mineriada care a demolat bruma de democrație care se înfiripa în România. Totodată, acesta explică că: ”deși au fost mii de victime, dar niciun vinovat condamnat în 33 de ani, ne arată clar că tot sistemul proiectat la căderea regimului comunist este în control.

Bucureștiul a fost, acum 33 de ani, scena unor atrocităţi cumplite, mai întâi prin intervenția forţelor de ordine împotriva manifestanților din Piața Universității, apoi după venirea câtorva mii de mineri, care au devastat sedii a unor ziare și ale unor partide din opoziție.

”33 de ani de la mineriada care a demolat bruma de democrație care se înfiripa în România. Mineriadă comandată de Iliescu și de conducerea FSN, organizată de rețelele remanente ale securității, care a folosit minerii ca masă de manevră. Un act criminal, premeditat, care a avut obiectivul clar de a intimida, de a reprima, de a reduce la tăcere orice voce care se opunea regimului Iliescu. O operațiune a nomenclaturii și securității care a urmărit menținerea Românei la periferia lumii civilizate și asigurarea controlului total al criptocomuniștilor asupra procesului de tranziție. Faptul că, deși au fost mii de victime, dar niciun vinovat condamnat în 33 de ani, ne arată clar că tot sistemul proiectat la căderea regimului comunist este în control. Ce a făcut Iohannis chiar în aceste zile reprezintă tot un fel de mineriadă, fără mineri și fără violențe, dar cu același rezultat: menținerea la putere a aceluiași tip de păpușari care trag sforile puterii în România”, a scris Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei pe pagina lui de Facebook.

Sursă foto: Facebook Ludovic Orban.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ludovic Orban: CCR confirmă ca antidemocratice modificările aduse Codului de procedură penală și contestate de Forța Dreptei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei

Ultimele articole