Ludovic Orban: CCR confirmă ca antidemocratice modificările aduse Codului de procedură penală și contestate de Forța Dreptei

de | 18.05.2023 13:33 | Știri, Național, Politic

Admiterea sesizării de neconstituționalitate, înaintată Curții Constituționale de deputații din Forța Dreptei față de modificările aduse Codului de Procedură Penală, confirmă derapajul antidemocratic pe care coaliția PSD-PNL a încercat să-l impună prin vot în Parlament în pofida protestelor partidelor de Opoziție, se arată în comunicatul transmis de președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Curtea Constituțională a admis ceea ce reprezentanții Forța Dreptei au contestat cu privire la deschiderea posibilității de a utiliza în dosarele penale probe obținute din interceptări realizate pe mandate de siguranță națională, fără a oferi garanțiile necesare și suficiente pentru a avea certitudinea legalității administrării probelor, accesului liber la justiție și dreptului la un proces echitabil.

”Forța Dreptei își reafirmă hotărârea de a lupta pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, a independenței justiției și a statului de drept, dar și împotriva oricărui demers intruziv în actul de justiție a actorilor politici ori a serviciilor de informații. Somăm coaliția PSD-PNL să abandoneze orice demers menit să instituie pârghii de control ale serviciilor de informații în actul de justiție cu prilejul reîntoarcerii în Parlament a proiectului de lege referitor la Codul de procedură penală. Totodată, salutăm faptul că decizia Curții Constituționale a validat justețea punctului de vedere al parlamentarilor Forța Dreptei referitor la definirea abuzului în serviciu, fără prag valoric, spre deosebire de argumentele mincinoase ale parlamentarilor din coaliția PSD-PNL în tentativa lor de a dezincrimina parțial această faptă penală”, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Forța Dreptei a contestat la CCR legea pentru modificarea şi completarea OG privind transporturile rutiere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei | Ludovic Orban | Parlament

Ultimele articole