anchetaonline.ro

Lukoil cere încetarea războiului din Ucraina

de | 03.03.2022 19:33 | Național

Consiliul de administrație al companiei Lukoil a transmis un comunicat de presă în care cere ” încetarea rapidă” a războiului din Ucraina. Lukoil ocupă numărul doi în sectorul petrolier din Rusia.

„Susținem încetarea rapidă a conflictului armat și sprijinim fără rezerve soluționarea printr-un proces de negociere și prin mijloace diplomatice”, a transmis consiliul de administrație al Lukoil.

Lukoil este prima mare companie națională care se opune invaziei rusești, potrivit Reuters. Lukoil este deţinută majoritar de preşedintele grupului, Vagil Alekperov.

În cea de-a opta zi a războiului din Ucraina luptele continuă, sirele anti-aeriene răsune în mai multe orașe, iar noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev și Herson.

De asemenea, prețul gazelor în Europa a crescut din a patra zi a conflictului, piaţa continuând să se concentreze pe sancţiunile impuse Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei.

Deşi sancţiunile impuse Rusiei nu afectează exporturile de energie, traderii şi transportatorii se feresc să facă afaceri cu furnizorii ruşi, inclusiv cu divizia de tranzacţionare a energiei a companiei ruse Gazprom.

Foto: zf.ro

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: