Luminița Ioana: Am demonstrat de multe ori că femeile pot munci de o mie de ori mai mult și mai bine decât bărbații!

de | 08.03.2023 12:00 | Lifestyle, Din ediția tipărită

A îmbrățișat o profesie a cărei misiune este apărarea drepturilor și a libertăților oamenilor, o profesie cu multe provocări, solicitantă emoțional, însă plină de satisfacții. În 1990, a intrat în Baroul București, iar din 1991 s-a transferat la Baroul Argeș și, zi de zi, a fost în instanță, considerând avocatura un mod de viață, o profesie nobilă care a fascinat-o întotdeauna. Din 2015, avocatul Luminița Ioana este decan al Baroului Argeș, fiind prima femeie care, după un secol și jumătate de dominație masculină, a câștigat această funcție prin voturile colegilor săi. Dedicarea acordată noii funcții i-a adus și al doilea mandat ca decan al Baroului Argeș. Implicată în viața comunității, în special prin proiectele de caritate derulate prin intermediul Clubului Rotary, a devenit și mai activă în societatea argeșeană prin dezvoltarea, alături de alți avocați din județ și din țară, a programului național „Fii avocat în școala ta!”, un proiect născut în Argeș, care aduce educația juridică în fața elevilor, într-un limbaj accesibil acestora. „Fii avocat în școala ta!” este un proiect al Uniunii Naționale a Barourilor din România, coordonat de către Luminița Ioana, scopul acestuia fiind promovarea culturii legalității și responsabilității în societate încă de pe băncile școlii și evidențierea rolului avocatului în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale.

 Ca femeie, pentru o activitate ce implică o interacțiune intensă cu semenii este nevoie de unele calități ce îți netezesc calea spre reușită.

”Deși profesia de avocat nu este deloc ușoară și îți ocupă tot timpul, pentru că ești mereu la dispoziția clientului, pentru a avea succes este obligatoriu să ai: empatie față de problemele semenilor tăi, consecvență în tot ceea ce faci, eleganță în modul în care  îți desfășori  profesia, dorința de a ști mai mult și, nu  în  ultimul rând, să fii  foarte cinstit cu  tine și cu cei din jur.”, este sfatul pe care îl dă decanul Baroului Argeș, Luminița Ioana.

Luminita Ioana - Luminița Ioana: Am demonstrat de multe ori că femeile pot munci de o mie de ori mai mult și mai bine decât bărbații!

În procesul de împlinire personală sunt necesare și alte repere, nu doar o carieră solidă. „Viața nu înseamnă doar realizare profesională și, dacă vreuna dintre noi crede acest lucru, se minte… așa că eu cred cu tărie că o femeie nu este împlinită dacă viața i se compune doar din reușite profesionale. Dacă lângă o femeie nu există un umăr pe care să își odihnească uneori capul (și femeile obosesc, nu-i  așa ?), un sfătuitor care să îi cunoască temerile și să îi suporte toată neliniștea și uneori lacrimile, un copil care să îi zâmbească fericit – atunci nu poate fi vorba de împlinire în adevăratul sens al cuvântului.”, este de părere avocatul Luminița Ioana.

Privind în ansamblu asupra societății românești, decanul Luminița Ioana  consideră că „egalitatea de gen” este încă la stadiul de concept.
”Nu cred că ne putem amăgi și să credem că la acest moment principiul egalității de gen în societatea românească este mai mult decât un deziderat. Sincer, nu cred că este o realitate în societatea românească și pare a fi doar o dorință a femeilor privită cu mare reticență, încă, de sfera masculină. S-a câștigat teren, am demonstrat de  multe ori că femeile pot munci de o mie de ori mai mult și mai bine decât bărbații, dar societatea românească nu este pregătită la acest moment să accepte și să respecte egalitatea de gen.”, a mai adăugat domnia-sa.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
https://anchetaonline.ro/larisa-vlasceanu-toti-avem-calitati-diferite-care-atunci-cand-sunt-valorificate-corespunzator-asigura-traseu-succes-74101/
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Luminița Ioana