Patronii Macro Suin pregătesc un nou proiect imobiliar de 15 milioane euro

de | 14.10.2023 07:30 | Din ediția tipărită, Economic, Importante, Național

Este deja cunoscut faptul că patronii Macro Suin au dezvoltat în paralel cu businessul de creştere a porcilor şi o puternică afacere imobiliară. După ce şi-au făcut debutul pe piaţa investiţiilor imobiliare cu proiectul Găvana Towers din Piteşti, oamenii de afaceri argeșeni Cătălin Ene și Sorin-Mihai Cîrstea au intrat de circa doi ani şi pe piaţa imobiliară a Capitalei. Au început cu un bloc cu 54 de apartamente, iar acum pregătesc extinderea proiectului cu alte circa 300 de apartamente.

Macro Nord Residence din Capitală va fi extins

Patronii Macro Suin au demarat construcţia Macro Nord Residence, de pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în 2021, printr-o investiţie de 4,5 milioane euro, blocul cu 5 etaje urmând să fie dat în folosinţă în scurt timp. Ansamblul rezidenţial aflat în cartierul bucureștean Străulești urmează să fie extins, tandemul de afacerişti argeşeni iniţiind recent demersurile pentru promovarea unui plan urbanistic de detaliu care prevede construirea, în continuarea imobilului Macro Nord Residence, a încă cinci blocuri cu patru și cinci etaje și o suprafață desfășurată totală de 24.308 metri pătrați, echivalentul unui număr de 300 de apartamente.

Potrivit Profit.ro, noul proiect imobiliar va fi realizat pe un teren de circa 16.000 mp, iar costul investiției poate fi estimat la 15 milioane de euro, pe baza proiectelor similare realizate în zonă.

Principalul business al oamenilor de afaceri Ene şi Cârstea rămâne complexul de creştere a porcilor de la Costeşti, care  anul trecut a vândut produse din carne în valoare de 18,6 milioane euro, ceea ce le-a adus celor doi patroni un profit de 1,2 milioane euro.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Finanţare de 894.000 lei pentru o centrală fotovoltaică la complexul de porci Macro Suin din Costeşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cătălin Ene | Macro Suin | Sorin-Mihai Cîrstea