Finanţare de 894.000 lei pentru o centrală fotovoltaică la complexul de porci Macro Suin din Costeşti

de | 14.09.2023 07:30 | Din ediția tipărită, Economic, Județean

► Află ce alte firme primesc bani europeni pentru panouri fotovoltaice! 

Săptămâna trecută, Ministerul Energiei a semnat 10 contracte de finanţare nerambursabilă prin PNRR pentru construirea de capacități noi de producție de energie regenerabilă. Printre cei 10 beneficiari se numără şi complexul argeşean de creştere a porcilor Macro Suin SA din Costeşti.

Producătorul de carne de porc controlat de Sorin-Mihai Cîrstea și Cătălin Ene sunt beneficiarii unei subvenții de aproape 894.000 lei pentru realizarea unei centrale fotovoltaice de 400 kW, investiție estimată la 2,569 milioane lei.

► Metabet şi VM Comp primesc şi ele bani pentru producţia de energie verde

Pe lista societăţilor din judeţul nostru care au primit aprobare pentru finanţare prin PNRR – Măsura de investiţii I.1 „Sprijinirea investiţiilor destinate instalării de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate” se mai află compania VM Comp din Ştefăneşti, cu proiectul „Centrală electrică fotovoltaică pe acoperiș CEF”, şi Metabet CF, firma lui Constantin Pănescu, cu proiectul „Dezvoltarea unui proiect de producere a energiei electrice din surse regenerabile solare în Piteşti”. De altfel, Metabet CF mai are în evaluare şi un alt proiect care vizează realizarea unui parc fotovoltaic în localitatea Drobeta-Turnu Severin, judetul Mehedinţi.

În evaluare este şi proiectul dealerului Ţiriac Auto, privind crearea unei noi capacităţi de producere energie electrică în cadrul sucursalei argeşene, iar Componente Auto SA din Topoloveni are în aşteptare un proiect care vizează o centrală electrică fotovoltaică pe sol.

Macro Suin este cea mai importantă firmă din Argeş în domeniul producţiei cărnii, deţinând cea mai mare firmă de porci din judeţ. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri record, de 92 milioane lei, în creştere cu 41% faţă de anul anterior, şi un profit net de 6 milioane lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Megaproiect imobiliar al patronului restaurantului Castel – respins de Consiliul Local Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Ene | Costeşti | Macro Suin | Metabet | PNRR | Sorin-Mihai Cîrstea | VM Comp