(VIDEO) Ziua pompierilor din România, sărbătorită de ISU Argeș!

de | 13.09.2023 23:41 | Județean, Lifestyle

Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită astăzi, 13 septembrie, și la sediul din Pitești al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeș.

Anul acesta se împlinesc 175 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, un moment istoric ce a marcat pentru totdeauna nu doar istoria României, ci și pompierii români.

fc5b57ad 6cbf 48d4 97a7 d951963b4a15 - (VIDEO) Ziua pompierilor din România, sărbătorită de ISU Argeș!

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat şi desfăşurat un ceremonial militar și religios, dar și o expoziţie de tehnică şi materiale de intervenţie, în cinstea acestui moment special.

08287d6e 5ee1 4f79 bb61 2feb64813f04 - (VIDEO) Ziua pompierilor din România, sărbătorită de ISU Argeș!

Am rememorat astăzi sacrificiul înaintașilor noștri celebrând istoria, gloria și tradiția militară a acestei arme, alături de noi regăsindu-se personalități reprezentative ale autorităţilor publice judeţene, foștii comandanți ai instituției, dar și pompieri militari rezervişti, preoți militari, precum și reprezentanți ai mass-media.”, transmite ISU Argeș

7cc2065c 3464 4297 b80a f61c53556659 - (VIDEO) Ziua pompierilor din România, sărbătorită de ISU Argeș!

Potrivit ISU Argeș, printre cele mai emoționante momente desfășurate cu acest prilej, au fost avansările în grad înainte de termen și trecerile în rezervă.

Astfel, pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul de care pompierii noștri au dat dovadă în misiunile pe care le-au desfășurat, au fost avansați în gradul militar următor după cum urmează:
– de la gradul de maior, la gradul de locotenent colonel, Berevoianu Marius-Octavian;
– de la gradul de căpitan, la gradul de maior, Chircu Valentin-Lucian;
– de la gradul de maistru militar clasa a III-a, la gradul de maistru militar clasa a II-a, Mirică Adrian;
– de la gradul de plutonier adjutant, la gradul de plutonier adjutant șef, după cum urmează: Constantin Adrian, Cîrneală Ionuț-Cristian, Dumitru Constantin–Mugurel și Dună Marius;
– de la gradul de plutonier major, la gradul de plutonier adjutant, Stroescu Bogdan-Cristian.”, transmit reprezentații ISU Argeș

Totodată, a avut loc și citirea ordinului de trecere în rezervă a plutonierului adjutant șef Raicu Adrian, unul dintre pompierii argeșeni.

De asemenea, cu acest prilej, au fost înmânate diplome de apreciere și plachete de onoare foștilor comandanți ai instituției și reprezentanților Instituției Prefectului și Consiliului Județean Argeș.

sursă foto/Video ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ziua Porților Deschise la ISU Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș