anchetaonline.ro

Mahalaua din centrul Piteştiului

de | 05.05.2022 22:30 | Administrație

Zona din jurul Pieţei Milea a devenit o adevărată mahala!

În ultimii ani, s-au băgat milioane de euro în cosmetizarea centrului Piteştiului, fiind de notorietate naţională investiţia din faţa primăriei, la pachet cu şi mai celebrul WC de 400.000 de euro. Strada Mare s-a mai golit de dughene şi tarabe, însă eforturile municipalităţii par să se fi concentrat exclusiv pe zona din jurul propriei curţi, în vreme ce la o aruncătură de băţ, în faţa Prefecturii Argeş, zona din jurul Pieţei Milea a devenit o adevărată mahala.

Săptămâna trecută, un cititor „Ancheta” ne-a transmis un mesaj în care îşi exprima indignarea faţă de aspectul insalubru al zonei comerciale din jurul Pieţei Milea:

O problemă a oraşului Piteşti este «mica mahala» din fața Prefecturii Argeș (gang Fortuna), unde de foarte mulți ani acei comercianți cu tarabe și cearceafuri murdare vând la negru huse, ochelari și telecomenzi, care își fac veacul nefiind deranjați de cineva. Întrebarea mea către municipalitate este de ce în acea zonă centrală nu se poate sau nu se vrea să dispară această imagine de ghetou care nu face cinste Piteștiului, cu mizerie, tarabe pline de jeg şi comercianţi care consumă alcool şi înjură ca la uşa cortului”.

mahala centru pitestiului_2

În aşteptarea unui răspuns din partea municipalităţii concretizat în fapte, şi nu în promisiuni, că de vorbe suntem sătui, redactorii „Ancheta” au imortalizat câteva instantanee surprinse în „ghetoul” din centrul Piteştiului, care confirmă spusele semnatarului mesajului de mai sus.

Gangul Fortuna – transformat în talcioc

Într-adevăr, pasajul de la Fortuna, pe lângă faptul că şi-a păstrat aspectul comunist, cu ziduri gri şi reci, „decorat” din loc în loc de graffiti cu mesaje „sugestive” şi afişe lipite de cine a avut chef, a devenit un adevărat talcioc. La intrarea în gang dinspre fântâna arteziană, ne întâmpină o doamnă care şi-a înşirat chinezăriile şi dulciurile de o calitate şi provenienţă îndoielnice pe lăzi de plastic răsturnate şi cutii de carton acoperite din loc în loc de o muşama de PVC de prost gust.

Doi paşi mai încolo, SH-ul care vinde „lot nou” de trenţe şi-a înşirat pe treptele de la intrare zeci de pantofi boţiţi şi manechine cu „marfă super”. La mijlocul gangului, descoperim taraba cu telecomenzi despre care ne-a scris cititoarea noastră, exact aşa cum ne-a descris-o.

mahala centru pitestiului_3

Pasajul Mobilux – gherete construite după ureche

Acelaşi aer dezolant şi în pasajul de la Mobilux, acolo unde, pe lângă tarabele cu flori – unde, slavă Domnului!, măcar nu mai sunt expuse la vedere coroanele mortuare – dăm peste un alt magazin burduşit cu de toate, de la mâncare şi băuturi răcoritoare, până la haine şi papuci, majoritatea expuse – cum altfel? – dacă nu pe o tarabă şi atârnate inestetic pe toate geamurile gheretei.

În gangul de la Mobilux, în ultimii ani au fost amenajate mai multe astfel de chioşcuri de termopan, care mai înalte, care mai scunde, care cu acoperiş de tablă de sub care încă se vede uscată şi murdară spuma poliuretanică folosită la montaj. Cine a dat oare autorizaţiile? Pereţii mucegăiţi şi scorojiţi şi dalele ciobite completează peisajul deprimant de mahala al zonei zero a Piteştiului şi care ar pune pe fugă orice picior de turist.

mahala centru pitestiului_4

mahala centru pitestiului_5


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vandalism în Parcul „Lunca Argeșului! Municipalitatea solicită sprijinul piteștenilor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Fortuna | Mobilux | Piaţa Milea | Pitești | Prefectura Argeș