anchetaonline.ro

Vandalism în Parcul „Lunca Argeșului! Municipalitatea solicită sprijinul piteștenilor!

de | 02.05.2022 14:18 | Știri, Administrație, Pitești

 

Parcul „Lunca Argeșului” este cel mai mare parc amenajat cu fonduri europene din România și unul dintre cele mai frumoase din țară. Acesta a fost creat pentru ca piteștenii și vizitatorii orașului să se poată bucura de natură, de spațiul ofertant pentru activități sportive și de timp liber și de evenimentele pe care municipalitatea le organizează în incinta acestuia. În acest context, a fost amenajată și zona de picnic, un loc foarte apreciat de cei care doresc o ieșire în aer liber cu cei dragi.

Din păcate au fost semnalate acte de vandalism încă de la început în incinta parcului. A fost distrus mobilierul, hamacele au fost tăiate, obiectele din cauciuc sparte, băncile și mesele au fost rupte, iar mizeria lăsată în urmă de cei ce folosesc spațiul respectiv este permanentă.

Cetățenii care au un comportament necivilizat trebuie să înțeleagă faptul că pentru a ne bucura cu toții de oportunitățile pe care le oferă acest parc, trebuie păstrată curățenia iar obiectele folosite trebuie lăsate în siguranță și pentru alte persoane.

 

parc Lunca distrus

 

Să nu uităm că urmează o nouă mare sărbătoare pentru toți piteștenii și anume Zilele Municipiului Pitești, a cărei organizare include o săptămână plină de evenimente frumoase, ce vor atrage turiști și nu numai în Parcul „Lunca Argeșului”. Cu acest prilej municipalitatea intenționează lărgirea zonei de picnic și suplimentarea mobilierului aferent acesteia.

Pe viitor parcul Lunca Argeșului va fi gazda multor activități de timp liber, a multor spectacole și evenimente artistice. Acesta va fi înfrumusețat permanent, dar ca toate aceste lucruri să fie posibile, este nevoie de implicarea tuturor.

 

În perioada următoare, vor fi sancționați cei care nu respectă normele de comportament civilizat în spații publice, îngrădind, astfel, dreptul celorlalți de a se bucura de ele, deoarece, dacă aceste fapte vor continua, zona de picnic va fi golită de mobilier.

De aceea, municipalitatea face un apel foarte serios către piteșteni de a păstra și proteja patrimoniul public al orașului, de a nu tolera aceste comportamente antisociale, dând dovadă de spirit civic și luând atitudine, atunci când constată astfel de fapte, sesizând autoritățile, fie prin aplicația smart a orașului https://play.google.com/store/apps/details… ,
fie prin mesaj în messengerul paginii oficale de Facebook a Primăriei Pitești.

Menționăm faptul că sesizările făcute pe alte pagini sau grupuri de Facebook nu pot fi gestionate eficient, legislația privind protecția datelor personale restricționând procesarea acestor sesizări de către instituțiile publice.

Pentru un Pitești curat și civilizat este nevoie de muncă în echipă – municipalitate și cetățeni! Vă rugăm să vă implicați!” au transmis reprezentanții Primăriei Pitești.

 

 

parc Lunca zona picnic

Foto: Facebook Primăria Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Lunca Argeșului | Pitești