14 autobuze electrice din Turcia sau China pe străzile din Curtea de Argeş

de | 05.05.2022 22:00 | Curtea de Argeș, Administrație

Licitaţia pentru desemnarea societăţii care va furniza Primăriei Curtea de Argeş 14 autobuze electrice a intrat în linie dreaptă. La termenul-limită stabilit au fost depuse trei oferte, prima venind tocmai din Maramureş, de la un dealer care vrea să aducă pe străzile din oraşul Basarabilor autobuze din China. Celelalte două propuneri vizează livrarea de autobuze fabricate în Turcia şi vin din partea companiilor  Anadolu Automobil Rom şi BMC Truck & Bus. În prezent, comisia de evaluare din cadrul Primăriei analizează cele trei oferte, având ca termen pentru desemnarea câştigătorului licitaţiei sfârşitul lunii iunie.

Autobuzele achiziţionate cu bani europeni

Achiziţia celor 14 vehicule electrice noi este unul dintre cele şapte obiective specifice stabilite în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeș”, în valoare de 47.028.577,51 lei. Pentru achiziţionarea autobuzelor, municipalitatea a pus la bătaie un buget de 16.018.931,04 lei (fără TVA).

Potrivit cerinţelor din caietul de sarcini, noile autobuze vor trebui să fie dotate cu  echipamente și  sisteme informatice pentru  asigurarea functionalităţilor de comunicare cu componentele  sistemului  de  management  al  transportului  și  e-ticketing, funcție de control sistem infotainment din autobuz pentru informarea călătorilor (cu funcție de difuzare a anunțurilor de traseu de tip „urmează stația”) şi vor avea  funcție de programare a traseului de urmat (traseu, grafic orar, sens).

Maşinile trebuie să aibă rampă pentru persoanele cu mobilitate redusă (manuală sau automată), dar şi spațiu pentru cărucioarele persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, capacitatea unui vehicul de transport trebuie să fie de minimum 21 de pasageri, din care minimum 9 locuri pe scaune, în vreme ce garanţia bateriilor trebuie să fie de  minimum 4 ani, iar autonomia autovehiculului de minimum 200 km.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Află ce străzi din Curtea de Argeș va asfalta sau repara Serviciul Public de Gospodărie Comunală în 2022!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China | Curtea de Argeş