Mai mulți arbori din Lunca Argeșului vor fi tăiați

de | 17.07.2022 10:25 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Având în vedere că sâmbătă, 9 iulie, doi arbori au căzut în Parul Lunca Argeșului, din Pitești, chiar în zona de promenadă, din cauza vântului puternic, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești va desfășura o acțiune de eliminare a arborilor care sunt într-o stare fitosanitară precară și care pot reprezenta un pericol pentru siguranța persoanelor.

Astfel, urmează ca Direcția Silvică Argeș să emită Autorizație de Exploatare pentru a putea fi tăiați arborii care necesită acest lucru.

arbori lunca - Mai mulți arbori din Lunca Argeșului vor fi tăiați

Foto Facebook

Pentru a fi păstrată oaza de verdeață din parc, vor fi plantați alți arbori, de diferite esențe:

Este în atenția municipalității ca parcul ,,Lunca Argeșului” să fie o oază de verdeață în care piteștenii și turiștii să se plimbe sau să ia parte la activități de timp liber și relaxare, în condiții de totală siguranță. Prin urmare, prin campanii de plantare, plutele tăiate vor fi înlocuite cu arbori de diferite esențe, pentru diversitate, dar și pentru creșterea gradului de trăinicie a fondului verde”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

Amintim că Parul Lunca Argeșului este cel mai mare parc natural, din România, amenajat cu fonduri europene. Se întinde pe 24 de hectare și conține peste 2000 de arbori și arbuști, 4 km de piste pentru biciclete, 15 km de alei, circa 360 de bănci, fântâni arteziene, teatru în aer liber și locuri de joacă.

Foto Mapio.net

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Lunca Argeșului | Pitești

Ultimele articole