Mai mulți bani pentru bugetari! Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță

de | 18.10.2022 08:49 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste bună pentru bugetari! Începând de anul viitor, tichetele de vacanță vor avea o valoare mai mare având în vedere creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.

Prin urmare, de la 2.550 lei cât a fost valoarea unui voucher în 2022, se va ajunge la 3.000 de lei, în conformitate cu salariul minim.

După aplicarea impozitului de 10%, voucherele de vacanță vor fi de 2.700 lei net. Valoarea acestora se raportează la perioada lucrată. În cazul în care o persoană a lucrat 6 luni, va primi tichete în valoare de 1.500 de lei, iar dacă a lucrat 3 luni, în valoare de 750 de lei.

Și angajații de la privat pot primi vouchere de vacanță, dar plata va fi făcută de angajator, nu din bugetul de stat. Spre deosebire de bugetari, lucrătorii de la privat pot primi vouchere mult mai mari.

Foto Daily Business.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se ieftinesc abonamentele la Netflix!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole