anchetaonline.ro

Mai mulți bani pentru profesori! Anunțul ministrului Cîmpeanu

de | 12.08.2022 23:23 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Potrivit noilor proiecte privind legea educației, vor fi alocate resurse financiare pentru profesori.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că profesorii debutanți ar putea câștiga cu peste 1.000 de lei mai mult la salariul net.

Sunt convins că lucrurile se vor putea schimba doar dacă sunt însoţite de finanţarea adecvată. Am spus-o şi o repet: oricât de curajoase, de asumate, de logice, de geniale ar fi schimbările, chiar dacă fiecare dintre dumneavoastră aţi vrea să vă implicaţi într-o manieră care să reprezinte un salt faţă de ceea ce aţi făcut până acum, rezultate nu ar putea fi aşteptate fără resurse alocate.

Deci, dacă din acest proiect al legii nu s-ar accepta acel articol care spune că pentru orice cadru didactic din sistemul de educaţie, începând cu cadrele didactice debutante şi chiar şi cadrele didactice stagiare, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu pe economie”, a transmis ministrul Educației.

Astfel, un profesor debutant ar putea ajunge să câștige suma de 3.879 de lei, față de 2.392 de lei. Creșterea salarială ar putea fi de 1.487 de lei.

Sorin Cîmpeanu dorește în acest fel ca tinerii absolvenți de facultate să nu ocolească sistemul de învățământ, așa cum se întâmplă în prezent, din cauza problema salarizării.

Foto Adevărul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Începe Bac-ul de toamnă! Peste 1000 de candidați în județul Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: