BAC 2022, sesiunea de toamnă! Astăzi are loc proba scrisă la Limba Română

de | 16.08.2022 08:45 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Marți, 16 august începe, examenul național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Prima probă este cea de la Limba și literatura română, iar miercuri se va desfășura proba obligatorie a profilului. Joi, 18 august, va avea loc proba la alegere, iar ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, este programată vineri, 19 august. În județul Argeș, nu există absolvenți care să susțină această probă, potrivit Inspectoratului Școlar Județean.

1.115 candidați s-au înscris la nivelul județului nostru pentru susținerea Bac-ului de toamnă, dintre care 680 de candidați sunt din promoția curentă, iar 435 sunt din promoțiile anterioare.

În Argeș, examenul de bacalaureat este organizat în 5 centre de examen:

– Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, Pitești;
– Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Pitești;
– Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima”, Pitești;
– Liceul Tehnologic ”Ferdinand I”, Curtea de Argeș;
– Liceul Tehnologic ”Dan Barbilian”, Câmpulung.

Candidații vor începe probele la ora 09:00, dar accesul în săli este permis până la ora 08:30.

Primele rezultate vor fi afișate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, la data de 31 august. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 3 septembrie.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul,de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.”, transmite ISJ Argeș.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi eliminați din examen.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă performanță pentru David Popovici! A câștigat medalia de aur în cursa de 200 metri liber

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BAC

Ultimele articole