Mâine, grevă de avertisment a sindicaliştilor din Administraţia Fiscală

de | 21.08.2023 23:53 | Național, Eveniment, Importante

Sindicaliștii din Administrația Fiscală organizează marţi, 22 august,  o grevă de avertisment la nivel național, între orele 08:00 și 10:00. De asemenea, va avea loc, la ora 09:00, un miting de protest în față la Ministerul Finanţelor.

Principalele nemulțumiri ale protestatarilor sunt legate de reducerile de personal și diminuarea veniturilor.

Liderul de sindicat Dorin Modure a declarat că printre revendicări se numără păstrarea veniturilor salariaţilor din sistem, dar şi a unui statut propriu.

El afirmă că au fost mai multe încercări nereuşite de negociere cu Guvernul şi nu exclude organizarea unei greve generale dacă solicitările rămân fără răspuns.

Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu!”, transmite Dorin Modure, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală ,,Solidaritatea”

Reamintim că peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta mai mult de 22.000 de persoane din sistem.

foto descriptiv spotmedia.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean prins cu mai multe lemne decât erau trecute în acte

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole