anchetaonline.ro

Mâine începe simularea examenului de Bacalaureat

de | 03.03.2024 18:04 | Național, Lifestyle

Începând de mâine, elevii de clasa a XII-a sunt așteptați să susțină probele scrise ale simulării examenului național de bacalaureat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probe este de 3 ore din momentul distribuirii subiectelor fiecărui elev.

Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 – 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, continuă în perioada  4 – 7 martie, cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă).

Calendar:

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română;
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului;
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării;
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă;
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor.

”Succes, dragii mei! Am încredere că veți folosi acest moment pentru a vă familiariza cu atmosfera examenului din vară, precum și pentru a vă îmbunătăți rezultatele!”, este mesajul transmis de ministrul Educației, Ligia Deca.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat

Astfel, potrivit informării celor de la Ministerul Educației, simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica participarea – estimată – a peste 146.000 de elevi. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată. Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog. Alte informații utile sunt disponibile în ghidul publicat aici. De asemenea, Ministerul Educației pune la dispoziție și un set de întrebări frecvente (+ răspunsuri) privind evaluarea digitalizată a lucrărilor redactate de candidați.

Foto descriptiv. Sursă foto: Diez.md.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Campanii de informare preventivă derulate la nivel național în Săptămâna Protecției Civile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei