Mama copilotului Sorin Pătrașcu, care a murit în accidentul de la Cogealac, acuză conducerea!

de | 13.10.2022 22:00 | Știri, Eveniment, Județean

În urma tragediei petrecute la începutul lunii martie, în care opt militari și-au pierdut viața după ce un avion și un elicopter s-au prăbușit, la Cogealac, județul Constanța, mama copilotului aduce acuzații, în direct, la emisiunea televizată România TV.

După tragedia care i-a adus suferință, mama locotenentului Sorin Pătrașcu, doamna Adriana Pătrașcu aduce acuzații Ministerului Apărării. Femeia susține că acești băieți au fost trimiși la moarte.

Acel elicopter nu trebuia să decoleze, deci ordinul de decolare nu trebuia să existe. Mai ales, cum ați spus și dumneavoastră, în acest context în care armata noastră este dotată, cum este dotată. E bine, că în câteva luni, dacă se mai întâmplă greșeli din acestea nu o să mai aibă nici aparate, dar nici piloți să zboare. Poate vor fi puși la muncă și domnii generali, că tot sunt atât de isteți și își pot permite să zboare pe orice vreme. Va fi domnul Pană, dacă tot dat acest ordin, în iarna care va să vină, poate va pilota în acele condiții, un elicopter, așa cum i-a trimis pe băieți la moarte. Dar în aceleași condiții aș vrea să piloteze. Sau măcar să se urce într-un elicopter, exact în aceleași condiții. Și atunci îmi plec capul cu respect și nu mai am nici o pretenție.”, susține doamna Pătrașcu.

Mai mult de atât, femeia susține că nu a beneficiat de prevederea legală care presupune acordarea unui loc de muncă a familiei decedatului. Ea spune că Parlamentul ar fi trebuit să le acorde ei și fiicei sale drepturile pe care le-au primit și celelalte familii.

Să știți că în acea prevedere, chiar vreau să vin cu un demers către parlament, mă gândesc că poate cineva va lua în considerare să modifice această lege. Aceasta specifică clar că nu au dreptul decât soțiile și copiii. La noi, băiatul trebuia să aibă nunta în luna mai, dar logodnica lui oricum nu avea nevoie de un loc în sistem deoarece este deja medic militar rezident, copilul încă nu s-a născut și până la 18 ani, până va avea nevoie de un loc de muncă, sunt mulți ani de zile. Eu am solicitat domnului ministru să se pună la dispoziție mie, sau fiicei mele, un loc de muncă în sistem, fiindcă consider legitim acest drept. O dată ce toate celelalte familii beneficiază de acest drept, consider că, noi fiind familia lui, avem acest drept. Și ni s-a răspuns elegant că nu se poate, cu toate că voi insista pentru că există precedent în alte cazuri, cu ani în urmă, atunci sora sau fratele unui membrul al echipajului a fost angajat.”, încheie mama băiatului, doamna Adriana Pătrașcu.

 

Foto Antena 3 CNN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Profesor de religie de la un colegiu din Pitești – acuzat de o elevă de agresiune sexuală!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole