anchetaonline.ro

O mare bancă din România va fi vândută

de | 27.01.2023 14:10 | Știri, După subiect, Economic, Național

O mare bancă din România va fi vândută

Schimbări pe piața bancară din România, după ce una dintre bănci va dispărea. Potrivit economica.net, fondul american de investiții JC Flowers face eforturi pentru a vinde First Bank România.

Este vorba despre o tranzacție evaluată la circa 150 de milioane de euro, iar în acest sens au fost purtate discuții cu mai mulți potențiali clienți.

JC Flowers este o organizație care achiziționează bănci aflate în dificultate, pentru a le pune pe picioare, iar apoi pentru a le vinde. First Bank România a fost cumpărată în urmă cu 5 ani, fiind fosta bancă Piraeus pe care JC Flowers a rebranduit-o în First Bank.

Achiziţia a fost făcută, dimensiunile băncii reduse la jumătate din punct de vedere al dimensiunii reţelei şi capitalul majorat cu 75 de milioane de lei în 2019. De asemenea, au fost făcute şi investiţii în digitalizarea accelerată a băncii.

Planul J C Flowers prevedea atunci investiţii şi dezvoltare masivă a băncii pentru următorii patru ani, după care americanii erau decişi să facă un exit fructuos de pe piaţa românească”, arată Economica.net.

Însă, pandemia de COVID-19 a dat planurile americanilor peste cap, iar compania ar fi început chiar din 2021 să ia în considerare vânzarea băncii, conform sursei citate.

În 2021, First Bank ocupa poziția a 16-a în România, din punct de vedere al activelor, cu 6,9 miliarde de lei.

Foto Business Magazine

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Una dintre cele mai cunoscute farmacii dispare din România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: