Marea a mai făcut o victimă. Un bărbat a murit înecat, în stațiunea Jupiter

de | 05.09.2023 10:55 | Național, Eveniment

O nouă tragedie s-a petrecut luni seara pe litoral.

Un bărbat de 45 de ani a murit înecat în stațiunea Jupiter, unde steagul roșu a fost arborat întreaga zi, din cauza valurilor mari și a curenților puternici.

După ce salvamarii și-au terminat programul, bărbatul s-a aventurat  în marea tulburată. Curenții puternici l-au dus până aproape de dig, lângă stabilopozi, unde a fost observat de turiștii de pe mal, relatează stirileprotv.ro

Speriați, oamenii au cerut ajutorul, iar salvamarii au fost solicitați să revină pe plajă.

S-a inecat, din pacate. A asteptat sa terminam programul (salvamarii – n.r.) si sa nu mai fie atentionat. Dupa ce s-a incheiat programul salvamarailor, o persoana a intrat in mare, a fost trasa de curenti. Am fost anuntati sa mergem pe plaja Jupiter, unde o persoana se afla in pericol de inec. Ne-am deplasat”, a declarat Vladut Oprica, salvamar.

Valurile mari și curenții puternici au îngreunat intervenția salvamarilor.  Însă, în cele din urmă, salvatorii au reușit să urce victima pe un skijet și să o aducă la mal.

Ajungând acolo am găsit o persoană de sex masculin între stabilopozii digului. Am intrat în încercarea de a o scoate la mal, să o scoatem printre stabilopozi, nu am reușit, curenții erau foarte puternici, valurile destul de mari, ceea ce a făcut o intervenție destul de riscantă.”, a adăugat Vladut Oprica, salvamar.

Din păcate, încăpățânarea de a intra în apă, deși a fost avertizat toată ziua de salvamari, i-a adus sfârșitul. El a fost găsit fără suflare între stabilopozii digului.

Medicii chemați de urgență au încercat să-l resusciteze pe bărbat, însă fără succes. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Salvamarii le atrag din nou atenția turiștilor să respecte avertismentele și să nu intre în mare când este arborat steagul roșu.

foto descriptiv ordinea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Restricții de trafic pe A1 București-Pitești și pe DN7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Drumul Național 7 | Jupiter

Ultimele articole