Fostul consilier judeţean PSD Mario Păun – investitor imobiliar la Viena

de | 22.05.2024 19:00 | Din ediția tipărită, Economic, Județean

🔻  A construit  20 de case lângă capitala Austriei şi are terenuri pentru alte 10.

Tânărul om de afaceri argeşean Mario Păun, pe vremuri aspirant şi la o carieră în politică şi fost consilier judeţean din partea PSD, a intrat pe piaţa imobiliară vieneză – potrivit publicaţiei economice Profit.ro, care scrie că piteşteanul s-a asociat cu un fost consultant de pe Wall Street pentru a dezvolta noi proiecte rezidenţiale.

Începuturile în afaceri ale lui Mario Păun sunt legate de inaugurarea a două dintre cele mai căutate puburi: Pavone şi Old School Pub. Ulterior, tânărul a schimbat registrul şi s-a apucat de businessuri imobiliare, construind în 2012 un bloc cu 30 de apartamente în zona Eremia Grigorescu, împreună cu tatăl său, Mihai Păun.  Între timp, Mario Păun a urmat şi un program MBA în Canada şi a creat alături de vărul său o serie de startupuri de tehnologie în Marea Britanie, unele dintre aceste businessuri fiind cumpărate de grupuri internaționale mari.

Mario Păun renovează clădiri istorice la Viena

De ceva timp, Mihai Păun s-a retras în Austria – spun cei de la Profit.ro – în acest fel, fiul său, Mario, să acceseze piața imobiliară din Viena pe două segmente: pe de o parte, a cumpărat terenuri în afara capitalei austriece, pe care a început să ridice case cu prețuri de peste 600.000 de euro, și, pe de altă parte, a început să cumpere clădiri istorice în Viena, pe care le renovează și le vinde cu prețuri de 8.000 – 14.000 de euro/metru pătrat.

cladire renovata de Mario Paun la Viena

Clădire istorică din Viena restaurată de Mario Păun. Sursa Foto: Profit.ro

Am construit, până acum, 20 de case lângă Viena și am cumpărat mai multe clădiri istorice din oraș, pe care le-am renovat și mansardat, iar acum vindem apartamentele. Mai avem terenuri pentru încă 10 case. Oamenii din Austria au bani, dar nu li se pare rațional să cumpere într-un moment în care dobânzile la credite sunt sus, motiv pentru care acum suntem într-o perioadă de așteptare acolo“, a povestit Mario Păun într-un interviu pentru Profit.ro.

De asemenea, Mario Păun are în derulare proiecte imobiliare la Piteşti şi Bucureşti. Pentru dezvoltarea mai multor proiecte rezidenţiale în ţară, omul de afaceri piteştean a încheiat un parteneriat cu Alexandru Mănăilă, licențiat în economie la Harvard University şi fost consultant în management pentru bănci americane regionale și pentru fondurile de investiții de pe Wall Street.

(Sursa foto: Profit.ro)

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Teilor a lansat un nou brand de bijuterii – DAAR

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Austria | Canada | Eremia Grigorescu | Marea Britanie | Mario Păun | Viena

Ultimele articole