anchetaonline.ro

Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș: Tot mai aproape de prima autostradă care traversează munții!

de | 11.07.2022 11:29 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Național, Politic

Vești bune! Contractul de execuție al secțiunii 3 Cornetu-Tigveni a autostrăzii Pitești – Sibiu a fost deblocat, după ce CNSC a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat inițial de CNAIR pentru proiectarea acesteia.

Anunțul a fost făcut de Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, care spune că suntem tot mai aproape de prima autostradă care traversează munții!

Contractul este în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, iar pe traseul secțiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite:

– 95 de poduri și pasaje
– un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie
– 2 noduri rutiere (Cornetu și Văleni)
– un ecoduct în zona localității Călinești.

marius nicolaescu - Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș: Tot mai aproape de prima autostradă care traversează munții!

Foto Facebook

Autostrada Pitești – Sibiu, împreună cu drumul expres Craiova – Piteşti, lucrare demarată tot în 2019 de guvernul PSD, reprezintă garanţii pentru investitorii de la Dacia şi Ford, înseamnă siguranţa locului de muncă pentru mii de salariaţi din Argeş şi Dolj, înseamnă noi locuri de muncă mai bine plătite şi mai mulţi bani în buzunarele românilor”, transmite Marius Nicolaescu.

Termenul de execuție alor cei 37,4 km de autostradă este de 57 de luni (12 luni proiectare și 45 de luni execuție).

Foto Mediafax

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Marius Nicolaescu: „PSD vine în sprijinul românilor cu venituri mici!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR | CNSC | Craiova | Pitești | Sibiu