Secretarul de stat Anca Hendea i-a mulțumit senatorului Dănuț Bica pentru susținere

de | 11.07.2022 11:33 | Știri, Județean, Politic

  • Legea cotei de gen pentru candidaturile la parlament: 33% atât pentru femei, cât și pentru bărbați

 

La finele săptămânii trecute, secretarul de stat Anca Hendea, din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a avut o întâlnire cu femeile liberale din Argeș și cu reprezentanții Comisiei de muncă, familie și protecție socială din cadrul PNL Argeș.

Unul dintre obiectivele vizitate a fost un centru de protecție a femeilor care au suferit abuzuri, iar, ulterior s-a întâlnit cu senatorul Dănuț Bica și cu prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

În cadrul întrevederii cu secretarul de stat Anca Hendea, au fost abordate teme precum egalitatea de gen, programele de protecție pentru femei, inclusiv situația locuințelor protejate, cota de gen în politică și noua lege votată în Senat referitoare la acest subiect, moment în care i-a mulțumit președintei Senatului, Alina Gorghiu, și senatorului Dan Bica pentru susținere.

Parlamentarul argeșean este unul dintre cei care au votat legea cotei de gen, ce prevede ca listele de candidaţi pentru Senat, cu excepţia celor ce conţin unul sau doi candidaţi şi listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, cu excepţia celor care conţin mai puţin de trei candidaţi, să fie întocmite astfel încât să respecte cota minimă de reprezentare de 33% atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, din totalul candidaturilor propuse. În actuala legislatură, doar 17% dintre membrii parlamentului sunt femei.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anca Hendea | Dănuț Bica | PNL

Ultimele articole