Secretarul de Stat, Anca Hendea – vizită în județul Argeș

de | 07.07.2022 17:30 | Știri, Județean, Politic

Anca Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a avut o întâlnire astăzi cu femeile liberale din Argeș și cu reprezentanții Comisiei de Muncă Familie și Protecție Socială din cadrul PNL Argeș.

În prealabil, Anca Hendea a vizitat un centru ce adăpostește femei care au suferit abuzuri și a avut o întrevedere cu prefectul județului Argeș, Radu Perianu și cu senatorul Dănuț Bica.

 

de stat

 

Egalitatea între genuri poate fi considerată un barometru al societăţilor dezvoltate. Chiar dacă populaţia globală include peste 50% femei, există numeroase inegalităţi între persoanele de sex masculin și cele de sex feminin, de exemplu salarii mai mici, violenţă domestică, probleme de emancipare, etc.

Tocmai de aceea, în cadrul întrevederii cu secretarul de stat, Anca Hendea, au fost abordate teme precum egalitatea de gen, programele de protecție pentru femei, inclusiv situația locuințelor protejate, cota de gen în politică și noua lege votată în Senat referitoare la acest subiect.

 

de stat

 

Vă mulțumesc mult că sunteți aici într-un număr așa de mare, că v-ați mobilizat pentru această discuție, într-un timp scurt. Mă bucur că la conducerea organizației se află o femeie. Vreau să vă spun că doamna senator Alina Gorghiu este foarte bătăioasă și implicată în protejarea și promovarea femeilor și în acest sens avem un exemplu concludent în legea cotei de gen”, a precizat secretarul de stat.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Anca Hendea | Ministerul Familiei | PNL | PNL Argeș | Radu Perianu

Ultimele articole