În primăvara acestui an, conducerea Serviciului Teritorial Piteşti al DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) a fost preluată de către procurorul Marius Ştefan. Considerat unul dintre cei mai experimentaţi, dar şi mai intransigenţi procurori, acesta a primit dificila misiune de a reconfigura din temelii activitatea DNA Piteşti, structură a Anticorupţiei aflată într-un real declin de câţiva ani încoace.
Rezultatele din ultimele şase luni, perioadă în care Marius Ştefan a fost delegat la conducerea acestui serviciu, par să fi fost pe măsura aşteptărilor şefilor de la Bucureşti, dovadă faptul că magistratul argeşean a fost propus pentru a fi numit procuror-şef al DNA Piteşti. Conform regulamentului de organizare şi funcţionare al instituţiei anticorupţie, procurorii-şefi sunt numiți pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului-șef al Direcției.
Propunerea de numire a lui Marius Ionel Ştefan la şefia serviciului teritorial de la Piteşti a fost aprobată în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM din 20 septembrie, cu unanimitate de voturi:
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial Piteşti din cadrul Direcţie Naţionale Anticorupţie a domnului procuror ŞTEFAN MARIUS IONEL, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 21.09.2022.”
Fosta şefă a DNA Piteşti – încă 6 luni procuror anticorupţie
Săptămâna aceasta, CSM a luat în discuţie continuarea activităţii la DNA Piteşti a fostului procuror-şef. Astfel, în şedinţa Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al magistraturii din 27 septembrie a fost aprobată, de asemenea cu unanimitate de voturi, solicitarea de prelungire a delegării în funcția de procuror la Serviciul teritorial Pitești din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a Simonei-Ștefania Constantinescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Astfel, Simona-Ştefania Constantinescu va continua să instrumenteze dosare ca procuror anticorupţie încă şase luni, perioada maximă pentru care se poate aproba prelungirea delegării.
De asemenea, echipa DIICOT Piteşti s-a întărit cu un nou membru. CSM a aprobat tot săptămâna aceasta solicitarea de delegare în funcția de procuror la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Pitești a procurorului Corina-Iuliana Dinică, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Corina-Iuliana Dinică are o experienţă de 10 ani în magistratură, fiind numită procuror în februarie 2012, atunci când şi-a început cariera la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare. Corina-Iuliana Dinică îşi începe activitatea la DIICOT luni, 3 octombrie.
Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Patronul Beto Construct, Ion Micu – cercetat pentru evaziune fiscală şi excavări ilegale