Mașini noi pentru Poliția de Frontieră

de | 21.12.2023 23:30 | Național, Lifestyle

Poliția de Frontieră Română se modernizează. Cinci autospeciale de supraveghere cu termoviziune şi 83 de autospeciale de patrulare, achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.

Mașinile sunt dotate cu cea mai modernă tehnologie existentă. Autospecialele de supraveghere sunt dotate cu termoviziune și sunt destinate misiunilor specifice de supraveghere în condiţii off-road, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Miercuri, 20 decembrie, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a secretarului de stat Bogdan Despescu şi a inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, Cornel Stoica, a avut loc evenimentul prin care au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române cinci mijloace de mobilitate terestră 4×4 cu termoviziune pentru teren dificil şi 83 de autospeciale de patrulare

Acestea sunt achiziționate cu bani din fonduri europene nerambursabile și urmează să fie repartizate câte una pentru fiecare inspectorat teritorial al Poliţiei de Frontieră, fiind destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiții meteo-climatice defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier, precum combaterea și prevenirea migrației ilegale şi a contrabandei cu produse accizabile.

Valoarea totală a autovehiculelor este de aproximativ 2,2 milioane de euro cu TVA inclus, iar acestea sunt achiziţionate din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Fondul de Securitate Internă, urmând să întregească completul de 144 de autovehicule cu termoviziune aflate în dotarea instituţiei.”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Română

Cele 83 de autospeciale de patrulare reprezintă al doilea lot de astfel de autovehicule care intră în dotarea Poliţiei de Frontieră, primul lot, format din 32 de maşini, fiind deja intrat în dotarea instituţiei de la începutul anului. Valoarea totală a celor două loturi este de aproximativ 2 milioane de euro cu TVA inclus.

În cazul primului lot, achiziţia a fost efectuată de la bugetul de stat, în timp ce al doilea lot, care a intrat în dotare în această perioadă, a fost contractat din Fonduri europene nerambursabile, în cadrul Fondului pentru Azil, Migraţie şi Integrare, iar valoarea unei singure maşini este de aproximativ 18.000 euro.

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pompierii argeșeni, “dascăli” la Școala Altfel

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română