Măsură împotriva fake – news

de | 08.12.2022 14:19 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Decizie importantă împotriva fake-news. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis, joi, că Google trebuie să elimine datele din rezultatele căutării online dacă utilizatorii pot dovedi că acestea sunt inexacte, transmite Reuters, potrivit dcnews.

Doi directori ai unui grup de companii de investiţii au solicitat Google, divizie a companiei Alphabet, să elimine rezultatele căutării care asociau prin link-uri numele lor cu anumite articole care criticau modelul investiţional al grupului. Ba mai mult, aceștia au solicitat ca Google să elimine fotografiile lor thumbnail (imagini în miniatură) din rezultatele căutărilor. Cu toate astea compania a respins aceste solicitări, explicând că nu știa dacă informaţiile din articole erau exacte sau nu. O instanță germană, a solicitat, ulterior, consiliere de la CJUE.

”Operatorul unui motor de căutare trebuie să de-referenţieze informaţiile găsite în conţinutul referenţiat atunci când persoana care solicită de-referenţierea dovedeşte că aceste informaţii sunt în mod vădit inexacte”, a dispus CJUE, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursa foto: avocatnet

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se lansează avatarurile 3D pentru utilizatorii WhatsApp!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: