Noi măsuri în școli: Fără telefoane, droguri și arme! Elevii exmatriculați vor pierde un an de școală

de | 28.04.2023 08:15 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Noi măsuri în școli: Fără telefoane, droguri și arme! Elevii exmatriculați vor pierde un an de școală

Noi amendamente au fost aprobate în ședința comisiei pentru educație. Este vorba despre decizia privind exmatricularea elevilor.

Elevii violenți, care vor fi exmatriculați, vor pierde un an de școală. Ei se vor putea reîntoarce în aceeași unitate de învățământ ori în alta după un an. Reînscrierea va fi posibilă doar în anul școlar următor pentru acești copii.

Până la exmatriculare vor putea fi aplicate alte opt sancțiuni, începând de la mustrare la retragerea bursei ori suspendare. Astfel, elevii ar putea fi suspendați de la ore, însă nu mai mult de 5 zile consecutiv și nu mai mult de 15 zile pe an.

Măsura exmatriculării se va aplica în cazul elevilor din clasele 5-12, nefiind posibilă aplicarea ei în ciclul primar.

Fără telefoane, droguri și arme

Totodată, pentru prima dată în legile educației din România va apărea scrisă interzicerea drogurilor și armelor în școli. Mai mult, elevilor li se va interzice și folosirea telefoanelor în timpul orelor.

Comisia de învățământ a purtat discuții și în direcția susținerii mamelor eleve. Adolescentele vor fi încurajate să nu abandoneze școala, urmând să fie introduse anumite măsuri, precum: motivarea unui număr de absențe, posibilitatea de a participa online la cursuri și introducerea unor servicii medicale, destinate acestora, în cadrul școlilor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

LISTA COMPLETĂ! 87 de firme din Argeş primesc ajutoare de stat de peste 34 milioane euro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei