anchetaonline.ro

Medicamente noi pentru cancer, diabet și boli rare, pe lista celor compensate și gratuite

de | 04.02.2023 12:07 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Național

Opt noi medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, diabet zaharat și boli rare vor fi introduse pe lista celor compensate și gratuite, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Sănătății în transparență decizională.

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională Proiectul de Hotărâre de Guvern care permite introducerea pe lista medicamentelor compensate și gratuite a opt noi molecule, din care două sunt aprobate pentru noi indicații terapeutice. Medicamentele sunt destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, diabet zaharat și boli rare. ”Pentru toate cele opt medicamente au fost emise decizii de includere condiționată și încheiate contracte cost-volum. Moleculele pentru care a fost emisă de către ANMDMR decizie de includere necondiționată în lista medicamentelor compensate și gratuite au fost trimise comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății pentru estimarea consumului. În perioada imediat următoare, aceste medicamente vor fi incluse pe listă printr-o Hotărâre de Guvern ulterioară”, explică Ministerul Sănătății în comunicatul transmis.

În cursul anului 2022, au fost introduse prin trei Hotărâri de Guvern un număr de 76 de molecule noi, ceea ce a reprezentat o creștere importantă față de anul 2021, când au fost introduse 56 de molecule, explică Ministerul Sănătății. Acest lucru reflectă interesul Ministerului Sănătății de accelerare a procedurii de includere a medicamentelor pe lista de medicamente compensate și gratuite și de îmbunătățire a accesului pacienților la terapii inovative.

Foto descriptiv. Sursă foto: Stiri de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Asigurarea individuală pentru concedii medicale. Cât plătești lunar?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății