anchetaonline.ro

O nouă atenționare meteo de la ANM! Cod portocaliu de ninsori și viscol în Argeș și alte județe din țară!

de | 04.02.2023 11:35 | Știri, Lifestyle, Național

 

  • O nouă avertizare meteo a fost transmisă de meteorologi.

 

Avertizare de cod portocaliu de viscol puternic, valabil în perioada 4 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 20:00.

Zonele afectate: în Carpații Meridionali la peste 1800 m altitudine.

Cod portocaliu a fost anunțat și pentru zona litoralului, mai accentuat în zona județului Constanța, valabil în perioada 5 februarie, ora 02:00 – 5 februarie. Acolo se vor semnala intensificări susținute ale vântului și viscol.

cod anm

Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel cã ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă.

Vântul va continua să prezinte intensificări şi în noaptea de duminică spre luni, 5-6 februarie.

cod anm

Foto Meteo România

 

Totodată amintim că reprezentanții ANM au emis încă de vineri o atenționare meteorologică de COD GALBEN, valabilă până duminică, 5 februarie, ora 18:00.

Meteorologii au anunțat ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. Vântul va avea intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h.

Totodată reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie mai precizează că aria ninsorilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, printre care și județul Argeș.

cod anm

Recomandări IGSU :

  • trebuie să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • şoferii trebuie să se asigure înainte de plecare că autoturismul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.
  • este important să urmărească buletinele meteorologice şi recomandările făcute de autorităţi
  • trebuie evitată atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ

 

Foto: europafm.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM