anchetaonline.ro

Medicii ATI Adrian Ciocănea și Daniel Terheci rămân la Spitalul Mioveni

de | 21.03.2022 11:49 | Știri

Primii pacienți cu SARS-CoV-2 internați pe structura de Terapie Intensivă dedicată acestei infecții, amenajată la Spitalul Orășenesc Mioveni, au fost întâmpinați și tratați de către medicii Adrian Ciocănea și Daniel Terheci. La doi ani după ce și-au început activitatea aici, inițial prin detașare, unitatea sanitară anunță că cei doi rămân în echipa sa de profesioniști. Având în vedere cât de rari sunt ATI-iștii în județ, această plecare cu siguranță este una dureroasă pentru Județean.

Medicii au dat concurs pentru a se titulariza pe posturile pe care le vor ocupa pe viitor, însă nu au putut încheia relațiile de serviciu cu SJU deorece în timpul stării de alertă nu își puteau da demisia. Acum că aceasta s-a ridicat, sunt liberi să meargă definitiv la Spitalul Orășenesc Mioveni.

În această perioadă de pandemie s-a văzut foarte clar că spitalele argeșene nu au suficienți medici ATI. La începutul acestui an, secția Covid de la Mioveni a fost la un pas să i se pună lacătul pe ușă când avea 16 pacienți în Terapie, deoarece Județeanul avea nevoie de cei doi medici detașați acolo, Adrian Ciocănea și Daniel Terheci. Cu multe tensiuni, s-a reușit rezolvarea situației, deși a crescut nemulțumirea în alte unități sanitare municipale, de unde s-au făcut detașări către SJU.

sectia COVID Mioveni e1647856071152 - Medicii ATI Adrian Ciocănea și Daniel Terheci rămân la Spitalul Mioveni

Sectia Covid a Spitalului orășenesc Mioveni

La finalul stării de alertă, Spitalul Orășenesc Mioveni rămâne cu doi dintre cei mai buni specialiști în ATI, ca titulari, ceea ce înseamnă că realizarea unei linii de gardă, un punct nevralgic al unității, este rezolvată acum. „Ne vor mai veni, la ATI, niște aparate foarte performante, care nu mai există în Argeș și care au efectiv capacitatea de a suplini inima și plămânii. Investim în secția ATI și vom fi din ce în ce mai atractivi pentru personalul medical, dar și mai eficienți pentru pacienți”, anunța managerul Mircea Stoian, la finele lunii ianuarie, într-o declarație acordată redactorilor noștri.

ATI COvid Mioveni - Medicii ATI Adrian Ciocănea și Daniel Terheci rămân la Spitalul Mioveni

Adrian Ciocănea este medic primar ATI. În 1999 a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”  – Institutul Medico-Militar. În plus, a studiat și Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Servicii Medicale. Are 22 de ani de experiență, iar cea mai solicitantă și încărcată perioadă a fost cea din secția ATI Covid de la Mioveni, pe care a coordonat-o, unde a trebuit să facă față provocărilor aduse de o afecțiune cu care nu se mai confruntase. În semn de apreciere pentru devotamentul, curajul, profesionalismul și solidaritatea manifestate în toată perioada pandemiei de Covid19, dr. Adrian  Ciocănea a fost decorat de președintele României cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. În cei doi ani în care a lucrat pe Covid19, l-a avut alături pe dr. Terheci George Daniel, medic specialist ATI. Dr. Daniel Terheci „a ales să profeseze la Spitalul Orășenesc Mioveni datorită echipei tinere şi ambiţioase de aici, dar și datorită aparaturii moderne.”, spun colegii din cadrul unității pe pagina oficiala de FB.

Un candidat pentru un post de medic ATI la Județean

În această săptămână, contractele celor doi medici cu Județeanul încetează, așa că cea mai mare unitate sanitară cu paturi din Argeș mai rămâne doar cu 4 medici ATI, unul fiind detașat aici. Un concurs de recrutare pentru această specialitate este în derulare, dar etapele procedurale sunt de lungă durată. După cum ne-a declarat managerul SJU Pitești, Adriana Molfea, au un candidat înscris. Aceasta este o veste bună, având în vedere că acest concurs de ocupare a unui post de medic ATI în cadrul SJU s-a tot repetat, dar nu au existat candidați interesați.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Spitalul Mioveni