LA LOC COMANDA! MedLife cumpără Muntenia Hospital

de | 15.07.2022 08:35 | Economic

Reţeaua medicală MedLife a anunţat joi, 14 iulie, semnarea contractului prin care devine noul proprietar al Spitalului Muntenia din Piteşti. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat transmis la Bursa de Valori Bucureşti.

În cursul zilei de ieri, reprezentanţii reţelei de servicii medicale „Regina Maria” au anunţat public că nu mai cumpără Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş.

„Rețeaua Regina Maria nu va finaliza procedura de achiziție a Spitalului Muntenia din Pitești, dar județul Argeș rămâne pe lista noastră de priorități și ne păstrăm angajamentul de a investi în continuare în Pitești și nu numai, în beneficiul pacienților și partenerilor noștri din regiune”, a transmis, printr-un comunicat, operatorul de servicii medicale private Regina Maria.

În iunie, Regina Maria anunţa că va cumpăra spitalul privat piteştean, care deţine patru săli de operaţie, centru de imagistică şi laborator de analize, valoarea tranzacţiei fiind estimată la circa 33 milioane de lei.

 

Concurenţa a intrat pe fir şi le-a suflat contractul celor de la Regina Maria

Misterul renunţării la achiziţionarea spitalului din Piteşti de către Regina Maria a fost elucidat câteva ore mai târziu, atunci când o altă reţea medicală a anunţat achiziţionarea Muntenia Hospital. Este vorba despre reţeaua concurentă MedLife.

Societatea Med Life SA şi-a informat acţionarii şi investitorii, în cursul zilei de joi, 14 iulie, cu privire la semnarea contractului de vânzare-cumparare privind transferul a 1.882.496 actiuni emise de Muntenia Medical Competences S.A., reprezentand 99,76% din capitalul social al Muntenia Medical Competences S.A..

Contractul de vânzare-cumpărare de actiuni emise de Muntenia Medical Competences S.A. a fost incheiat intre Societatea de Investitii Financiare Muntenia S.A., în calitate de Vanzator, prin administratorul său SAI Muntenia Invest SA, si Vita Care Flav S.R.L., in calitate de Cumpărător, parte a grupului MedLife.

Transferul dreptului de proprietate al acţiunilor detinute de SIF Muntenia SA la Muntenia Medical Competences S.A. urmează a se realiza cel târziu la data de 30.09.2022 (cu posibilitatea de extindere), dupa indeplinirea, in continuare, a unor conditii precedente de catre ambele parti semnatare, inclusiv aprobarea de catre Consiliul Concurentei, acţionarii şi investitorii urmând să fie informaţi cu privire la stadiul derulării şi finalizării tranzacţiei – se arată în comunicatul transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Muntenia Hospital Medlife_2

Așa cum am anunțat deja acționarii noștri, continuăm procesul de consolidare și dezvoltare a Grupului MedLife la nivel național și ne bucurăm să anunțăm semnarea unui nou parteneriat în sudul țării – Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din județul Argeș.

Noul parteneriat se va traduce în extinderea portofoliului nostru de servicii în regiune – astfel, pe lângă serviciile în regim de ambulatoriu, imagistică și laborator, argeșenii vor putea beneficia și de tratamente chirurgicale complexe și spitalizare la cele mai înalte standarde”, a declarat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.

Semnarea noului parteneriat este încă un pas important care vine să susțină angajamentul nostru, de a face împreună România bine, cu grijă și empatie față de pacienții noștri. Ne-am extins serviciile în zona de wellness, dar și în zona de asigurări, devenind astfel primul și cel mai mare integrator de servicii medicale la nivel național cu know how 100% românesc.

De la prevenție și welness în regim de retail sau de abonamente medicale, la intervenții complexe și spitalizare oferite în regim fee for service sau de asigurare medicală, oferim soluții complete în beneficiul pacientului român.

Practic, punem laolaltă medici și specialiști români, tehnologie de ultimă generație și expertiza noastră, a celui mai mare integrator de servicii medicale private din România, cu obiectivul de a contribui la o îmbunătățire a calității vieții și a oferi soluții medicale complete, acasă, în România”. – a transmis Mihai Marcu, președintele și directorul general (CEO) al MedLife Group.

Pentru finalizarea achiziţiei, tranzacţia trebuie să fie analizată şi autorizată de către Consiliul Concurenţei.

Medlife

MedLife îşi întăreşte supremaţia în Argeş şi în sudul ţării

În comunicatul transmis de MedLife, reprezentanţii reţelei medicale consideră că Spitalul Muntenia ar putea deveni, împreună cu Solomed MedLife, cel mai mare jucător din județul Argeș, dar și unul dintre cei mai mari jucători din sudul țării.

„Odată cu aprobarea tranzacției de către Consiliul Concurenței, clienții corporate și pacienții MedLife din județul Argeș și zonele din proximitate vor beneficia de soluții complete, de la servicii medicale preventive la intervenții chirurgicale complexe.” – se arată în comunicatul transmis de MedLife.

MedLife este prezentă pe piaţa serviciilor medicale din Argeş din 2018, atunci când a cumpărat pachetul majoritar al clinicilor Solomed.

Aceasta nu este singura investiţie anunţată de MedLife. Recent, medicul Cristian Lamba, managerul MedLife Solomed, a anunţat inaugurarea unei hiperclinici în Piteşti, investiţie în valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

Medlife este cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, care îşi desfăşoară activitatea  în aproape 700 de locații proprii și partenere, dintre care 230 de clinici, 15 spitale, 4 maternități, 37 laboratoare proprii de analize, 200 de puncte de recoltare, 14 centre de excelență, 22 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și 170 de clinici medicale partenere în toată țara.

Muntenia Hospital este cel mai mare spital privat din judeţul Argeş, fiind amplasat în Piteşti, Expo Park, pe strada Pictor Grigorescu, nr. 2A. Potrivit reprezentantilor companiei, la nivelul anului anului trecut Muntenia Hospital a înregistrat o cifra de afaceri de 5,5 milioane euro.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

MedLife Solomed deschide o hiperclinică de 2 milioane euro în Piteşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole