anchetaonline.ro

Metabet CF SA – 108 ani de experiență în construcții de înaltă dificultate

de | 02.08.2023 13:30 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Povestea companiei argeșene din domeniul construcțiilor, Metabet CF, începe în anul 1915, când s-a înființat Atelierul de Poduri CFR Pitești.

În cei 108 ani de existență a purtat mai multe denumiri, iar din 2002 funcționează sub sigla Metabet CF, coodonată de familia de oameni de afaceri Pănescu, devenind lider național în materie de execuție a podurilor metalice de cale ferată și rutiere de toate tipurile. În cadrul Metabet CF lucrează circa 450 de salariați, iar anul 2020 l-a încheiat cu o cifră de afaceri netă de peste 67 milioane lei. În 2019, și-a mărit capacitatea de producție prin achiziția Mecanoenergetica, din Mehedinți, ce are ca domeniu principal de activitate producția de construcții metalice ușoare. Metabet CF face parte din trustul Alcadibo Grup.

Metabet

Poduri peste veacuri

Obiective cunoscute și utilizate de mii de români sunt rodul activității companiei argeșene, iar aici putem menționa traversele de la Podul Grant, elementele de tip dale, contrașine și traverse de la căile ferate, podurile de peste Dunăre, de la Fetești și Cernavodă, la a căror reabilitare a lucrat, podul de pe Coridorul 4, Sighişoara – Arad, metroul bucureștean, Podul Viilor Piteşti și Podul Centenarului de la Oradea, unde firma din Pitești a realizat structura metalică. Elementele fabricate în atelierele Metabet au trecut și granițele țării. Al treilea pod peste Bosfor, Yavuz Sultan Selim Bridge, este susținut de 176 de cabluri, iar acestea sunt menținute în unghiul corect cu ajutorul a 176 de coliere produse de Metabet CF în unitatea de la Pitești.

Calitate certificată

Îmbinând tradiția cu modernitatea, firma piteșteană și-a asigurat o poziție de top pe piața construcțiilor metalice cu cerințe de calitate speciale. Structurile metalice sunt principalele produse din portofoliul său, aici intrând poduri metalice de cale ferată și rutiere, stâlpi, grinzi și ferme pentru structurile metalice ale construcțiilor industriale și civile, pasarele pietonale, poduri provizorii, pasaje, podețe și grinzi înglobate în beton, parapeți și balustrade, rampe și estacade industriale, elemente de consolidare și reabilitare a clădirilor civile și industriale, tubulaturi îngropate și carcase de fundație. Acestei activități i se adaugă producția de prefabricate de beton și realizarea de produse turnate, precum și servicii de prelucrări mecanice, montaj, revizii, reparații și modernizări. METABET CF are implementat și certificat un sistem de management a calității conform ISO 9001-2011 și deține un sistem propriu de laboratoare pentru testarea caracteristicilor tehnice ale produselor. Deține autorizațiile necesare pentru fabricare, montaj și reparare instalații de ridicat, iar experiența specialiștilor și calitatea recunoscută a lucrărilor executate i-au asigurat o poziție solidă pe această piață.

METABET CF este un partener de tradiție al Căilor Ferate Române, deținând „autorizație de furnizor feroviar” pentru produse feroviare critice și execută pentru acestea elemente de referință, precum traverse de beton, poduri metalice, aparate de reazem, vinciuri, frâne de cale și diverse piese de schimb.

Investește în formarea forței de muncă

Considerând că doar prin intermediul parteneriatelor cu liceele se pot readuce tinerii către meserii de bază ale industriei, Metabet CF investește în formarea forței de muncă specializate. În acest sens, derulează o colaborare cu Liceul Tehnologic Astra din Pitești pentru pregătirea viitorilor sudori, operatori CNC și lăcătuși.

AVANTAJE PE PIAȚA DIN ROMÂNIA:
  • Experiența și specializarea personalului.
  • Organizarea și respectarea strictă a fluxului tehnologic.
  • Utilizarea de tehnologii și utilaje moderne.
  • Sistem complet de verificare a caracteristicilor tehnice ale materialelor și produselor.
  • Furnizori agreați în urma unei proceduri de selecție.
  • Verificarea în laboratoarele proprii a respectării condițiilor de calitate prescrise, în cazul produselor cu cerințe speciale.
  • Respectarea exigențelor și cerințelor complete privind capabilitatea de a executa structuri sudate.
  • Proceduri omologate conform standardelor aflate în vigoare.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Metabet