METEO! Se schimbă vremea în toată țara

de | 20.04.2023 20:37 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

METEO! Se schimbă vremea în toată țara

Meteorologii nu au vești bune privind vremea din următoarele zile. Conform specialiștilor, ploile vor continua să își facă simțită prezența și să se extindă în majoritatea regiunilor țării.

De asemenea, meteorologul ANM, Alina Șerban, a transmis la Antena 3 CNN faptul că și temperaturile vor scădea simțitor în următoarea perioadă.

Potrivit ANM, în acest weekend țara noastră va fi sub influența unui ciclon centrat în zona Mării Negre. Din această cauză vor fi prezente averse în sud, centru, est, dar și pe arii mai restrânse în celelalte zone.

Este foarte probabil să mai vedem și descărcări electrice în condițiile în care masa de aer se menține aproximativ aceeași, astfel încât temperaturile vor fi apropiate de un normal al perioadei. Maximele, de la 12…13 grade la cel mult 17…18 grade, posibil mai ridicate de atât, 20…21 de grade în partea de sud a teritoriului. Cel mai probabil, luni ar putea fi mai cald în acele zone”, a transmis meteorologul ANM, Alina Șerban.

Totodată, meteorologii transmit că de săptămâna viitoare, un front atmosferic va traversa România de la vest către est, ceea ce va influența apariția precipitațiilor pe arii mai restrânse.

De săptămâna următoare, un front atmosferic va traversa teritoriul țării noastre de la vest către est și va determina precipitații pe arii mai restrânse, ceva mai organizate, sub formă de ploi și cantități mai însemnate de apă iar în zonele montane precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare în condițiile în care sunt semnale, la momentul acesta, că de marți s-ar răci în toate zonele, astfel încât temperaturile foarte probabil să fie mai scăzute decât în mod normal în a avea la această dată. Vorbim de maxime de la 7…8 grade, până la cel mult 15…16 grade.”, adaugă meteorologul.

Foto descriptiv News.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ZOO Pitești își deschide porțile și pentru Săptămâna Verde!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM