Mihai Coteț – candidatul PNL la Primăria Pitești: ”Vrem să ne reconstruim orașul! PITEȘTIUL este casa noastră”

de | 06.02.2024 19:03 | Pitești, Politic

Mihai Coteț, președintele PNL Pitești, și am putea spune, unul dintre consilierii locali liberali care și-a susținut cu convingere punctele de vedere în CL Pitești intră în lupta pentru Primăria Municipiului Pitești. Liberalul și-a anunțat astăzi candidatura pentru funcția de primar.

Sursă foto: screenshot

După validarea candidaturi în interiorul partidului, anunțul oficială a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care au participat mai mulți liberali argeșeni, dar și președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu. Totodată, lidera filialei județene i-a făcut candidatului PNL la Primăria Pitești și o scurtă prezentare.

Sursă foto: PNL Argeș

”Sunt Mihai Coteț, tată a doi copii minunați, soț, antreprenor. Am muncit timp de 30 de ani să construiesc un viitor, o viață mai bună pentru mine și familia mea. Mi-am câștigat banii încă din facultate și după terminarea ei, am pornit la drum de la zero, cu o Dacia Papuc și o servietă. Nu am fost omul nimănui. Nu am dat tunuri la stat. Am muncit, cot la cot cu soția mea, 24h/24h, 7 zile din 7.

Aveam tot ce mi-aș fi putut dori.

Doar că tot ce mi-am dorit a fost pe parcus furat de lângă mine. Îmi doream să-mi văd copiii rămași lângă casă, în Pitești. Îmi doream să-mi văd locul pe care îl numesc acasă un loc bun pentru ai mei, pentru nepoții mei. Acum copiii sunt departe iar acasă e doar un cuvânt șchiop.

Încet, încet tot ce am visat mi-a fost furat. Ani la rând am văzut cum ne împuținăm și ani la rând am văzut cum cei care au rămas și-au pierdut orice speranță.

În fața acestei realități dureroase trăite pe propria piele, am realizat că pe noi nu ne-a învățat nimeni să fim cetățeni. Am învățat, însă, din propria experiență, ca A NU FI cetățeni ne costă extrem de scump. A NU FI cetățeni înseamnă a nu ne vedea copiii și nepoții crescând lângă noi. Dar dacă tot am învățat această lecție dureroasă, hai să vedem ce putem face de aici înainte.

Și vă invit să pornim de la ceea ce avem în prezent, pe cifre, statistici, fără patimă, fără demagogie.

Suntem 141.275 de piteșteni și de la an la an tot mai puțini. La începutul anilor 2000 eram peste 188 de mii. În 23 de ani am pierdut populația unui oraș ceva mai mare decât Mioveni.

43.767 dintre noi au peste 55 de ani, vorbim de mai mult de 30% din populația acestui oraș. Acest declin a determinat și migrarea marilor afaceri către alte zone cu populație tânără, atractive pentru perspectivele de dezvoltare ale companiilor.

Pitești are 73.500 de locuitori cu loc de muncă. Jumătate dintre piteșteni nu lucrează, iar acest lucru se simte deja în calitatea serviciilor publice.

Îmbătrânim, iar generațiile tinere pleacă una după cealaltă. Rămânem tot mai puțini și tot mai singuri”, a explicat în deschiderea discursului Mihai Coteț.

”Piteștiul nostru are un potențial fantastic”

Ulterior acesta a prezentat rând pe rând toate neregulile pe care le-a depistat și a mai transmis: ”Avem nevoie de o administrație care să înțeleagă că lucrurile nu mai pot merge așa, că am pierdut mai mult decât ne-am putut permite. Ne vrem copiii acasă! Vrem să ne reconstruim orașul! PITEȘTIUL este casa noastră și este al nostru, al tuturor.

Este obligatoriu să reformăm aparatul administrativ. Avem nevoie de eficientizarea primăriei. Este esențial să creștem capacitatea administrativă și de atragere a fondurilor europene.

Avem nevoie de școli noi, spital nou, dispensare, parcuri, locuri de joacă, susținere pentru învățământ, proiecte noi de infrastructură, infrastructură pentru timpul liber, măsuri concrete pentru mediul de afaceri.

Dar, cel mai important, avem nevoie de unitate. Avem nevoie să înțelegem că alegerile pe care le facem, sau lipsa unei alegeri, ne influențează în mod direct viața. Facem de 30 de ani aceleași alegeri și vrem rezultate diferite. Dacă vrem rezultate diferite, hai să votăm pentru Pitești, nu pentru camarila PSD.

Piteștiul nostru are un potențial fantastic din toate punctele de vedere. Generația mea e o generație mândră, o generație care nu se dă bătută. O generație care nu vrea să fie tratată cu dispreț. O generație care a muncit, a performat și vrea același lucru și de la cei care o reprezintă. O generație care are coloană vertebrală și care, o dată trezită, nu mai are nevoie decât de unitate. Deci avem pentru ce lupta!”.

Pentru că văd toate acestea, nu mai pot sta deoparte.

Candidez la primăria Municipiului Pitești pentru ca impreună putem face din Pitești un oraș în care merită să trăiești”, a concluzionat Mihai Coteț.

Liberalul Mihai Coteț se va confrunta în cursa pentru fotoliu de primar la Pitești cu deputatul USR de Argeș, Ionuț Moșteanu, care și-a anunțat și el candidatura și cel mai probabil, cu actualul edil al Piteștiului, social – decmocratul Cristian Gentea.

Foto descriptiv. Sursă foto: screenshot și PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Senatorul Dănuț Bica: Eliminăm impozitarea cu 10% a concediilor medicale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole