Mihai Coteț: ”Majoritatea PSD din Consiliul Local Pitești s-a opus Referendumului pentru Pădurea Trivale”

de | 27.10.2023 10:05 | Pitești, Politic

Consiliul Local Pitești a votat împotriva Referendumului pentru Pădurea Trivale. Mihai Coteț, președinte PNL Pitești a transmis un comunicat în care și-a exprimat argumentele pentru care era nevoie de Referendum.

Vă reamintim că pe regimul în care va funcționa Pădurea Trivale în viitor a creat dezbateri la nivelul legislativului din Pitești. Părerile au fost și au rămas împărțite între cele două opțiuni și anume declararea Pădurii Trivale ca ”pădure – parc” sau declarare ca ”arie protejată”. În ședința de CL de la sfârșitul lunii august, după o dezbatere lungă în care mai multe persoane și-au expus punctul de vedere, cel puțin atunci, problema se tranșase, iar decizia a înclinat balanța pentru Pădurea Trivale ”pădure-parc”. În ședința de joi seară au avut loc alte discuții.

Mihai Coteț

”Consilierii locali liberali – Mihai Coteț, Răzvan Șerbănoiu, Cătălina Dumitrașcu și Sorin Apostoliceanu – au oferit toate argumentele legale și de bun simț pentru care întoarcerea la cetățean se impune mai mult decât oricând”, transmite consilierul locală liberal Mihai Coteț în comunicatul transmis.

Într-o dezbatere a declarațiilor, președintele PNL Pitești, Mihai Coteț a venit cu o serie de argumente pentru care era nevoie de Referendum: ”Pentru că primarul PSD și majoritatea sa s-au răzgândit peste noapte și au votat invers decât au făcut-o în urmă cu doar doi ani.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa nu au asigurat o consultare reală pe marginea acestui subiect. Nu am avut parte de dezbatere publică și nici de transparență decizională.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa le-au promis cetățenilor, în campania electorală, că vor face tot ce este posibil pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată. Piteștenii au fost mințiți fără pic de scrupule.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa consideră că nu este oportun să întrebăm cetățenii și că ,,cetățeanul nu e pregătit să voteze în cunoștință de cauză”. Pentru primarul PSD și majoritatea sa, cetățeanul nu este bun decât să voteze din patru în patru ani și să tacă, atunci când este mințit în mod grosolan.

Pentru că primarul PSD a recunoscut public că habar n-are ce votează. Cu siguranță mare parte dintre piteșteni sunt mult mai documentați și mai pregătiți.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa îi umilește public pe cetățenii care își permit să iasă în stradă, să ia atitudine, să se opună, să semneze pentru arie protejată.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa se tem ca pădurea să fie gestionată de un custode independent, pentru că sub acesta nu se poate fura, nu se poate defrișa, nu se poate construi, nu se poate distruge pădurea așa cum s-a făcut, în ultimii 30 de ani, sub ei, pesediștii.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa au declarat public, în ședința de Consiliu Local că pe ei nu-i interesează flora și fauna Pădurii Trivale”.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PNL Curtea de Argeș a strâns 3.500 semnături pentru susținerea stimulentului acordat familiilor cu nou-născuți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihai Coteț

Ultimele articole