Mihai Coteț, președinte PNL Pitești „Piteștiul are nevoie de toți oamenii lui buni, valoroși implicați, activi. Aceasta va fi provocarea lui 2024!”

de | 15.02.2024 10:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Mihai Coteț este unul dintre puținii oameni de afaceri de succes implicați în politică și administrație și asta, pentru că aceste domenii au fost mai degrabă apanajul slujbașilor la stat, neconectați la economia reală și la criteriile de performanță din privat. Managerul Radical Zero a intrat în politică de câțiva ani, în PNL, partid din care a făcut parte și bunicul său, chiar dacă pe vremea sa era periculos să ai astfel de opțiuni politice. Este la primul mandat de consilier local și are modele de administrație chiar la el în familie: medicul Petre Coteț, fratele bunicului său, a fost primar.  

Competitiv, implicat, mereu în mișcare, omul de afaceri Mihai Coteț susține că ceea ce face de mai bine de 30 de ani i se potrivește-mănușă.

Încă din facultate mi-a plăcut să-mi muncesc banul meu, să fiu independent. Am pornit în antreprenoriat în zorii economiei de piață și am luat în piept toate obstacolele pe care le-au întâmpinat oamenii de afaceri de-a lungul anilor de tranziție. Nu a fost ușor, dar pe mine provocările m-au făcut să fiu mai bun și să îmi demonstrez în permanență că nimic nu este imposibil. După 30 de ani, îi am și acum alături de mine pe cei cu care am pornit la drum. Am prețuit întotdeauna oamenii și mi-am prețuit echipa. Sunt mândru de fiecare în parte, pentru că împreună am dezvoltat un business competitiv și am performat în ciuda anilor de criză, fără rețeta consacrată a tunurilor financiare pe mână cu statul. Nu aș fi intrat în politică dacă și statul și-ar fi făcut partea lui de treabă, cu profesionalism, cu bună-credință, cu respect față de oameni și banii lor.”, ne-a declarat omul de afaceri Mihai Coteț.

2024 va fi un an de foc pentru consilierul local liberal, cu atât mai mult, cu cât, săptămâna trecută, domnia-sa a intrat oficial în cursa pentru primăria Pitești, din partea formațiunii liberale.  Fiind și președinte al PNL Pitești, va da piept cu patru rânduri de alegeri într-un un moment în care partidul nu e pe val, extremismul este în floare și populația, mai dezamăgită ca oricând. Însă adevăratul examen va fi pentru cetățeni, consideră Mihai Coteț, cel care a pledat în permanență pentru o societate civilă implicată.

Să fii cetățean înseamnă să-l tragi de mânecă pe nenea primarul când acesta este lipsit de transparență, când își uită angajamentele luate și când sparge banii noștri pe tichii de mărgăritar. Un oraș este oglinda propriilor cetățeni și trebuie să se bazeze pe ei. Dar, mai ales, trebuie să se sprijine în niște stâlpi de bază. În oameni care, prin cariera și expertiza lor, prin valoarea intelectuală și integritatea morală reprezintă un exemplu pentru ceilalți. Dezamăgiți, probabil, de clasa politică, am asistat la o retragere a intelectualilor din viața publică. Lipsa unor voci puternice, asumate, slăbește forța societății civile. O societate civilă slabă înseamnă o clasă politică slabă și coruptă. Iar toate acestea se întorc ca un bumerang împotriva tuturor, mai devreme sau mai târziu. Piteștiul are nevoie de toți oamenii lui buni, valoroși implicați, activi. Aceasta va fi provocarea lui 2024: să dovedim că suntem cetățeni și să fim conștienți de rolul nostru.”, ne-a mai declarat Mihai Coteț.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: