Mihai Rachieru, primar Budeasa: Am realizat pentru localitatea noastră proiecte și obiective în premieră!

de | 15.02.2024 12:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

A transformat Budeasa într-o comună reper, într-o localitate care atrage atât noi locuitori, cât și turiști și investitori. A mizat pe atragerea de fonduri externe, a perfecționat și diversificat serviciile oferite cetățenilor și a realizat investiții în premieră pentru comună. Este un primar foarte comunicativ, cu ușa mereu deschisă, care a transparentizat activitatea administrației locale.

Mihai Rachieru este primarul comunei Budeasa din 2016, ales din partea PSD, și a dovedit – prin rezultatele vizibile ale muncii sale – că este un edil dedicat activității sale. Ne-a mărturisit că încă din adolescență și-a dorit să aibă o contribuție în dezvoltarea comunității, vis pe care l-a și împlinit.

Clar nu vă răspundeam, dacă mă întrebați atunci, că eu îmi doresc să ajung primar, dar am realizat repede că este o funcție prin care pot face acea dezvoltare pe care o doream. Și asta fac! Nu regret nicio secundă că am ales asta, dar, mai ales, mulțumesc oamenilor că m-au votat, că mi-au acordat încrederea lor. Am realizat foarte multe proiecte care au schimbat în bine Budeasa. Am realizat obiective în premieră, cum ar fi prima grădiniță cu program prelungit, cadastrarea drumurilor și a pășunilor, stabilirea unei sărbători a comunei, amenajarea de locuri de joacă publice sau Wi-Fi gratuit în anumite puncte, primul centru de permanență și noul pod de la intrarea în satul Budeasa Mică. Avem un alt confort, iar despre Budeasa se vorbește acum ca despre una dintre comunele de top ale județului în ceea ce privește infrastructura.”, detaliază Mihai Rachieru.

Reușitele nu au venit peste noapte, iar în atingerea obiectivelor l-a ajutat și faptul că a dat dovadă de multă putere de muncă, dublată de pregătirea profesională continuă și, nu în ultimul rând, de capacitatea de a forma o echipă.

Poate ar mai fi de adăugat ambiția și faptul că nu renunț niciodată în a realiza ceea ce mi-am propus.”, povestește Mihai Rachieru.

Consider că cei care intră acum în sectorul administrației publice nu sunt pregătiți pentru sistemul bugetar și o mare problemă pe care o sesizez este aceea că nu mai sunt conștiincioși, responsabili, asumați, nu au inițiativă, adică lucrează doar ce li se dă de făcut, ei nu ar veni cu nimic nou.”, este perspectiva sa privind noua generație ce activează în sectorul public.

Planurile pentru 2024 sunt concentrate, ca și în anii anteriori, pe dezvoltarea comunei Budeasa.

Avem multe proiecte, atât prin PNRR, cât și pe Anghel Saligny. Au început lucrările pentru: amenajare de piste pentru biciclete, modernizarea drumurilor comunale, extinderea rețelei de canalizare, modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere, achiziție softuri și echipamente pentru dezvoltare sistem inteligent de management local, amenajarea și sistematizarea curții Școlii Gimnaziale Nr. 1. Urmează, de asemenea, să înceapă lucrările pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței Rogojina, reabilitare rețelei de canalizare menajeră strada Sudeaua, dotarea cu mobilier materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ, două puncte de reîncărcare vehicule electrice, construirea Centrului Cultural din satul Gălăşeşti etc.”

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ciprian Țurlea, viceprimar cu atribuții de primar, Mioveni: Planurile și aspirațiile personale nu trebuie să ne schimbe percepția realității și comportamentul!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Budeasa | Mihai Rachieru

Ultimele articole