anchetaonline.ro

Milioane de euro pentru extinderea celui mai mare depozit de gaze

de | 11.12.2022 13:59 | Știri, După subiect, Economic, Național

Prin mecanismul Connecting Europe Facility (CEF) al Comisiei Europene (CE) România primește 38 de milioane de euro pentru extinderea depozitului de gaze naturale de la Bilciurești, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, potrivit celor de la economica.net.

De altfel, acest sprijin vine ca urmare a dorinței CE de a renunța la utilizarea gazelor rusești: “Alte două proiecte vor primi, de asemenea, sprijin prin mecanismul CEF pentru a ajuta la înlocuirea gazelor rusești, în conformitate cu obiectivele REPowerEU. Unitatea subterană de stocare a gazelor din Bilciureşti România, urmează să primească 38 de milioane de euro pentru lucrări de extindere”. Dintre cele șapte depozite de înmagazinare a gazelor din România, unitatea din Bilciurești este cea mai mare și este administrată de Depogaz Ploiești, filială a Romgaz. De altfel, potrivit sursei citate, prin mecanismul CEF primesc o finanțare de circa 600 de milioane de euro, în această sesiune, opt proiecte energetice europene (un cablu electric submarin între Tunisia și Italia, o rețea electrică smart între Austria, Croația și Slovenia, un sistem de pompaj la o hidrocentrală din Irlanda, și trei proiecte de captare și stocare a dioxidului de carbon industrial, două în Belgia și unul în Franța).

Foto descriptiv. Sursă foto: Adevărul.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce se va întâmpla cu subvenția la carburanți? Anunțul Ministrului Finanțelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: