Ministerul Agriculturii: Porcii crescuți în gospodării vor putea fi vânduți

de | 07.11.2023 09:54 | Național, Economic

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vine cu un anunț important pentru români: porcii crescuți în gospodării vor putea fi vânduți. Iar în acest sens, ministrul Florin Barbu precizează că va fi modificat Ordinul nr.130/2023.

Ministrul Florin Barbu a adus vestea mult așteptată de români: va fi modificat Ordinul nr.130/2023, pentru ca oamenii să poată comercializa porcii crescuți în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât și pe tot parcursul anului.

”Am dorit să găsesc o soluție pentru a le permite oamenilor să poată cumpăra porci crescuți în gospodării, iar micilor crescători să îi poată vinde”, a declarat ministrul Florin Barbu potrivit indormării publicate de Ministerul Agriculturii.

Astfel, se continuă tradițiile de Crăciun ale românilor, iar prin respectarea normelor sanitar-veterinare în vigoare se vor limita efectele pestei porcine africane! Mișcarea și comercializarea animalelor se va face cu respectarea normelor de biosecuritate, prevăzute de lege și este necesar un aviz de la medicul veterinar din care să reiasă că animalul nu este bolnav.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MADR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Câciu: Peste 2,2 miliarde euro rambursate de către Comisia Europeană

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Agriculturii

Ultimele articole