Ministerul Culturii anunță: Noi achiziții de carte pentru bibliotecile din România

de | 28.02.2024 11:19 | Național, Cultură

Ministerul Culturii a anunțat că alocă 3 milioane de lei pentru a aduce cărți noi în fiecare bibliotecă publică din țară. Această veste bună pentru editorii de carte, bibliotecile din România și iubitorii de lectură a venit în contextual în care luni s-a dat startul procedurii de selecție a titlurilor de cǎrți în cadrul Programului Național pentru Achiziția de Cǎrți şi Abonamente, din Categoria Culturii Scrise.

”Încă de anul trecut, am subliniat necesitatea realizării unei noi achiziții de carte pentru bibliotecile din România, la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colțurile țării.

Iată, pentru anul acesta, avem, în premieră, investiție în carte de 3 milioane de lei, iar astăzi (n.r. – luni), suntem în punctul în care inițiem procedura de selecție a titlurilor de cărți. Programul include toate bibliotecile publice din România, partenerii principali fiind bibliotecile județene, orășenești și municipale. Copiii și tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activitățile educaționale – pentru că vor avea mai ușor acces la bibliografia studiată la școală și vor avea posibilitatea să își creeze o obișnuință a lecturii”, a explicat ministrul Culturii, Raluca Turcan, pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MIPE.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

One Băneasa Air Park – cel mai nou business imobiliar al omului de afaceri Vali Vişoiu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Culturii

Ultimele articole